Romantisch dineren met oesters en kreeft aan een prikje

Valentijn en romantische diners, het is een beetje zoals wortelen en erwtjes. Ze kunnen zonder elkaar maar ze zijn zoveel beter samen.
Je hoeft echter niet noodzakelijk in clichés te vervallen als je, zoals zoveel verliefde stelletjes in februari, op zoek bent naar een gezellige locatie voor een romantisch avondje uit.

Een restaurant dat ongetwijfeld een indruk nalaat is Chez Rini. Het is dan ook niet je doordeweekse restaurant. Zo wandel je binnen langs een viswinkel om het eetgedeelte te betreden. De zilte zeegeur in combinatie met het decor van het restaurant, bestaande uit zware stenen muren, houten lambriseringen en decoratieve elementen uit het zeemansleven, katapulteren je terstond naar de Belgische kust. En toch is het in hartje Antwerpen dat je je bevindt.

Het doet op het eerste zicht wat bevreemdend aan, dit bijna kitscherige interieur met over the top Valentijnsdecoratie. En je vraagt je af of je nu echt geen elegantere locatie had kunnen kiezen voor je romantische tête-à-tête. Die twijfel verdwijnt echter als sneeuw voor de zon als het eerste gerecht van je driegangen Valentijnsmenu wordt opgediend: 6 Zeeuwse platte creuses 5/0 gegratineerd met Fine Champagne. Zilt, lichtjes verwarmd en vooral hartig, dankzij de smeuïge textuur van de gegrilde kaas. Je spoelt ze weg met een sprankelend glaasje cava. Gewoon omdat dat zo hoort.

Dit bord met kroonjuwelen uit de zee, wordt gevolgd door een gulle chaud-froid van Europese kreeft met voorjaarsgroentjes. De scharen van de kreeft knappen met een plofje open onder de zachte druk van je kreeftentang, de inhoud is mals, vers en vol van smaak. Je krabt met je vorkje tot werkelijk het laatste stukje vlees uit het schaaldier verorberd is en verzucht dat je vanavond geen hap meer binnenkrijgt. Doch dan komt er een sneeuwmannetje van vanille-ijs, geserveerd in een lauwwarme coulis van bosvruchten, afgewerkt met een takje munt en een stevige toef slagroom. Je kan niet anders dan je overgeven aan deze heerlijke afsluiter. De smaak van zoete vanille vermengd met de zure rode vruchten prikkelen een laatste keer je papillen en dan ben je werkelijk verzadigd.

Je verslikt je bijna als je de rekening krijgt gepresenteerd. Slechts 35 euro per persoon voor het gehele menu zonder de dranken. Daarvoor vier je dit jaar toch twee keer Valentijn?

Je eigen luxe Valentijnsreservatie bij Chez Rini maken? Dat doe je hier!

Partner Content

Gesponsorde content