Hoera, het wordt langzaam -eindelijk- opnieuw warmer weer! Hebben jouw benen nog niet veel zon gezien? Vermijd gevaarlijke zonnebankbeurten, maar gebruik deze eenvoudige trucjes om je benen net dat tikkeltje bruiner te laten lijken. Bye bye, melkflessen.

Vergeet je zeker niet in te smeren. Hier ontdek je hoe lang je zonnecrème nu écht mag bewaren.

Niet zo bruine benen? Door kleine trucjes toe te passen lijken je benen instant een tintje bruiner.

1. Draag schoenen in lichte kleuren

Het contrast zorgt ervoor dat je benen onmiddellijk een stukje bruiner lijken. Pasteltinten als muntgroen zijn perfect. Draag je sandalen, lak je nagels dan in een mooi kleurtje. Dat ziet er verzorgd uit en kan je huid er bruiner doen uitzien. Ben jij een warm type, ga dan voor aardse tonen (oranje, bruin, perzik…), ben je eerder een koel type, dan kies je voor koelere kleuren (zwart, rood, marineblauw…) Graag nog eens uitzoeken welk kleurentype je bent? Lees dan dit.

2. Draag veel wit

Als je een witte broek een beetje oprolt en je je enkels laat zien, lijken die een stukje bruiner. Een witte broek met gaten heeft hetzelfde effect.

3. Drink wortelsap

Maak van verse wortels een sapje en drink dagelijks minstens 2 glazen. De bètacaroteen die zich in de wortels bevindt, zou zorgen dat je een bruiner kleurtje krijgt. Het proberen waard!

4. Verzorg je benen goed

Door je benen goed te verzorgen, te scheren en in te smeren met een goede bodycrème zien ze er meteen stukken beter uit. Vergeet ook niet regelmatig te scrubben. Daardoor worden je dode huidcellen verwijderd, én word je sneller bruin.

5. Gebruik een zelfbruiner

Natuurlijk kun je de natuur altijd een beetje helpen. Dat doe je door een zelfbruiner te gebruiken. Oranje vlekken en strepen zeg je? Lees hier nog eens hoe je hem wél juist aanbrengt. 

Toch zonnen? Lees deze tips: 

  • Smeer je altijd goed in, bij voorkeur met factor 50: het is een hardnekkige fabel dat je sneller bruint met een lagere factor.
  • Blijf liever uit de zon tussen 12 en 15 uur: op deze uren is de zon immers het meest schadelijk.
  • Draag een hoofddeksel: een mooie hoed of een hippe pet… Een hoofddeksel is essentieel als je in de zon gaat liggen.

Meer beautytips die van pas komen bij mooi weer:

Openingsbeeld: For Love & Lemons