Hoera, het is zomer! Hebben jouw benen nog niet veel zon gezien? Vermijd gevaarlijke zonnebankbeurten, maar gebruik deze eenvoudige trucjes om je benen net dat tikkeltje bruiner te laten lijken. Bye bye, melkflessen.

Vergeet je zeker niet in te smeren. Hier ontdek je hoe lang je zonnecrème nu écht mag bewaren.

Niet zo bruine benen? Door kleine trucjes toe te passen lijken je benen instant een tintje bruiner.

1. Draag schoenen in lichte kleuren

Het contrast zorgt ervoor dat je benen onmiddellijk een stukje bruiner lijken. Vooral pasteltinten als mintgroen zijn perfect. Heb je nog inspiratie nodig? Hier vind je 10 sneakers in pasteltinten.

2. Draag veel wit

Witte broeken zijn helemaal terug en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Als je een witte broek een beetje oprolt en je je enkels laat zien, lijken die een stukje bruiner. Een witte broek met gaten heeft hetzelfde effect.

3. Drink wortelsap

Maak van verse wortels een sapje en drink dagelijks minstens 2 glazen. De bètacaroteen die zich in de wortels bevindt, zou zorgen dat je een bruiner kleurtje krijgt. Zeker het proberen waard.

4. Verzorg je benen goed

Door je benen goed te verzorgen, te scheren en in te smeren met een goede bodycrème of -boter zien ze er meteen stukken beter uit. Vergeet ook niet regelmatig te scrubben. Daardoor worden je dode huidcellen verwijderd, én word je sneller bruin.

Hier ontdek je enkele trucjes voor perfect geschoren benen.

5. Gebruik een zelfbruiner

Natuurlijk kun je de natuur altijd een beetje helpen. Dat doe je door een zelfbruiner te gebruiken. Oranje vlekken en strepen zeg je? Onze redactrice testte voor jullie zelfbruiners en ontdekte welke nu écht doen wat ze beloven. Je ontdekt haar bevindingen hier.

Meer tips voor de zomer:

Openingsbeeld: For Love & Lemons