Na een lange winter zijn de eerste zonnestralen meer dan welkom. De lente is eindelijk aangebroken en dat betekent hogere temperaturen en meer tijd in de buitenlucht. Maar voordat we met volle teugen kunnen genieten van het zonnetje is een kleine voorbereiding nodig. Daarom delen we 5 tips die voor een stralende voorjaarshuid zullen zorgen.

5 x tips om je huid klaar te maken voor mooie lentedagen

1. Scrub regelmatig

Ongeveer één à twee keer per week is voldoende. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor je huid weer glad en schoon wordt. Hierdoor kunnen de verzorgende crèmes beter hun werk doen. Doe het echter niet vaker, want daar kan je huid dan weer te droog van worden.

2. Hydrateer

Smeer je lichaam en gelaat na elke douchebeurt van kop tot teen in met een goede, vochtinbrengende bodylotion en gezichtscrème. Kies voor je gezicht een hydraterende dagcrème zonder oliën, daar kunnen je poriën verstopt van raken.

3. Gebruik een zonnecrème

Gebruik een zonnecrème, niet enkel als je wilt zonnebaden, maar ook op andere dagen dat je buiten komt. Ook in dagcrème of BB-crème zit vaak een beschermende factor, handig dus. Wie elke dag zonnecrème smeert, zal voor die inspanning beloond worden met minder rimpeltjes en andere beschadigingen door de zon.

4. Kies voor een vitamine C serum

View this post on Instagram

Sunday 🛁

A post shared by Justine (@justinekegels) on

De inname van vitamines is belangrijk en ook in je (dag)crèmes maken ze het verschil. Vitamine C serums zijn goed voor een éclat, verminderen pigmentvlekjes en verbeteren de textuur van de huid. Je brengt het serum best aan tijdens je ochtendroutine (na het reinigen van je huid en voor het gebruik van een SPF). Onze huid wordt vooral overdag blootgesteld aan allerhande agressieve stoffen, dus dan heb je de bescherming het meest nodig.

5. Geef jezelf een bruin kleurtje

Wil je met een lichtgebruinde teint de lente ingaan, maar geen zin in een overdreven spray tan? Dan is er altijd een tussenweg. De Stay Golden lotion van Rainpharma vermindert roodheid en pigmentvlekken, zorgt voor een egale teint en geeft je een zonnige gloed. Kortom, dé must-have voor een frisse, stralende look.

Goed nieuws: Vanaf 18 maart krijg je bij Feeling een gratis Stay Golden van Rainpharma (t.w.v. € 33) cadeau. Haal dus het gloednieuwe aprilnummer in huis en krijg er sunkissed skin bovenop!

Ontdek meer over beauty & skincare:

Tekst: Margot Huysentruyt, openingsbeeld: Sézane