Zorgt het begin van de winter bij jou ook steeds voor beschadigde lippen? Niets zo vervelend als droge lippen of nog erger: barstjes. Gelukkig zijn er, naast onze favoriete lipbalsems, ook heel wat keukenmiddeltjes die dit kunnen genezen. Trek die kast dus snel open en begin te smeren, wrijven en scrubben!

6 x keukenmiddeltjes tegen droge lippen

Honing

Honing bevat vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden en zo de bovenste huidlaag kunnen herstellen. En dat is nog niet alles: honing werkt zelfs antibacterieel. Smeer de honing meerdere keren per dag op je lippen en TA DAA! Je krijgt opnieuw een zachte zoenmond. Tip: meng honing, glycerol (koop je online of bij Kruidvat) en water en smeer dit op je lippen voor je gaat slapen zodat het goed kan intrekken.

Rozenblaadjes

Ook rozenblaadjes zijn een wondermiddel om je lippen te verzorgen! Was de rozenblaadjes met water en laat ze enkele uurtjes weken in melk of glycerine. Klop dit tot een dikkere pasta en smeer de pasta enkele keren per dag op je lippen. De rode of roze kleur zal er ook voor zorgen dat je lippen een gezonde tint hebben.

Kokosnootolie of olijfolie

Kokosnootolie werkt door zijn unieke samenstelling ontzettend hydraterend voor je lippen. Gewoon enkele keren per dag aanbrengen en ze zullen weer genezen zijn! Een alternatiefje dat even goed werkt, is olijfolie.

Ricinusolie

Ricinusolie heeft een ontstekingsremmende, kalmerende én verzachtende werking voor je lippen. Doordat ricinusolie deze 3 eigenschappen bezit, wordt deze olie zelfs wonderolie genoemd! Je kan deze olie zo vaak puur smeren als je wilt of je kan dit receptje volgen: neem een theelepel ricinusolie en voeg een theelepel glycerol en een paar druppels vers citroensap toe. Meng alles goed en breng het mengsel aan vóór het slapen. ’s Ochtends gebruik je een watje met lauw water om het laagje weer van je lippen te wassen. Et voilà, prachtige herstelde lippen als resultaat!

Komkommer

Iedereen heeft wel eens komkommerschijfjes op haar ogen gelegd maar vanaf nu leg je deze beter ook op je lippen. Wrijf met het komkommerschijfje over je lippen en zorg dat het sap van de komkommer in je lippen trekt. Laat dit een kwartiertje inwerken en spoel dit daarna af met lauw water. De vitamine C zal je kussers opnieuw een boost geven!

Suiker

Niets beter dan een natuurlijke scrub om dode huidcellen en velletjes van je lippen te verwijderen. Meng twee eetlepels suiker met een eetlepel honing en mix goed. Breng het goedje aan op je lippen en maak ronddraaiende bewegingen met je vingers. Maak je lippen hierna schoon met lauw water. Een soepel en glad effect als resultaat!

Vergeet zeker ook de meest voor de hand liggende dingen niet: verwijder make-up elke avond van je lippen. Ook gezond eten – er bestaat een nieuwe voedingsdriehoek! – en voldoende water drinken kunnen geen kwaad.

Meer beautytips