6 natuurlijke middeltjes om beschadigde lippen te herstellen

Droge lippen of nog erger: gebarsten lippen, kunnen erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er, naast onze favoriete lipbalsems, ook heel wat keukenmiddeltjes die dit kunnen genezen. Trek de keukenkast open en begin maar te smeren, wrijven en scrubben!

6 x keukenmiddeltjes tegen droge lippen

Honing

Honing

Honing

Honing bevat vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden en zo de bovenste huidlaag kunnen herstellen. En dat is nog niet alles: honing werkt zelfs antibacterieel. Smeer de honing meerdere keren per dag op je lippen en je krijgt opnieuw een zachte zoenmond. Tip: meng honing, glycerol (koop je online of bij Kruidvat) en water en smeer dit op je lippen voor je gaat slapen zodat het goed kan intrekken.

Rozenblaadjes

Rozenblaadjes

Rozenblaadjes

Ook rozenblaadjes zijn een wondermiddel om je lippen te verzorgen. Was de rozenblaadjes met water en laat ze enkele uren weken in glycerine. Klop dit tot een dikkere pasta en smeer de pasta enkele keren per dag op je lippen. De rode of roze kleur zal er ook voor zorgen dat je lippen een gezonde tint hebben.

Kokosnootolie of olijfolie

Kokosnootolie of olijfolie

Kokosnootolie of olijfolie

Kokosnootolie werkt door zijn unieke samenstelling ontzettend hydraterend voor je lippen. Gewoon enkele keren per dag aanbrengen en ze zullen snel genezen zijn. Een alternatief dat even goed werkt, is olijfolie.

Ricinusolie

Ricinusolie

Ricinusolie

Ricinusolie heeft een ontstekingremmende, kalmerende en verzachtende werking voor je lippen. Je kan deze olie zo vaak smeren als je wilt of je kan dit recept volgen: neem een theelepel ricinusolie en voeg een theelepel glycerol en een paar druppels vers citroensap toe. Meng goed en breng het mengsel aan voor je gaat slapen. Et voilà, prachtige herstelde lippen als resultaat!

Komkommer

Komkommer

Komkommer

Komkommerschijfjes op de ogen is een bekend beeld, maar vanaf nu leg je deze beter ook op je lippen. Wrijf met het komkommerschijfje over je lippen en zorg dat het sap van de komkommer in je lippen trekt. Laat dit een kwartiertje inwerken. De vitamine C zal je lippen opnieuw een boost geven!

Suiker

Suiker

Suiker

Niets beter dan een natuurlijke scrub om dode huidcellen en velletjes van je lippen te verwijderen. Meng twee eetlepels suiker met een eetlepel honing. Breng het goedje aan op je lippen en maak ronddraaiende bewegingen met je vingers. Maak je lippen hierna schoon met lauw water. Een soepel en glad effect als resultaat!

Vergeet zeker ook de meest voor de hand liggende dingen niet: verwijder make-up elke avond van je lippen. Ook gezond eten en voldoende water drinken helpen.

Meer beautytips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content