Belgische merken, luxelabels, clean beauty, kleine starters of budgettoppers: onze voltallige redactie geeft haar beste beautygeheimen prijs. Dit zit er in de keurige toiletzak van beautyredactrice Lise Milbou.

Tussen haute couture en high performance

“Ik heb het geluk de crème de la crème van de beauty-industrie te kunnen testen en switch dan ook regelmatig van routine. Al smeer ik potjes wél altijd leeg; mijn gevoelige huid houdt niet zo van constant aanpassen. Reageer ik, dan schuif ik door naar mama of vriendin.”

 

De toiletzak: “Blijft keurig en puilt niet uit (ik heb nog een beautykast achter de hand). Vooral héél veel haute couture qua make-up, mét bijhorende toilettas. Mijn skincare gaat in een aparte tas.”

Het beautybudget: “Aan luxelabels hangt een prijskaart, al ben ik er – met uitzondering van mascara – best zuinig mee. Mijn huid hero’s zijn democratisch en wat betreft behandelingen ben ik ook geen big spender. Twee keer per jaar passeer ik langs een willekeurige kapper, om m’n kleur wat op te frissen.”

‘Ik spreek zowat heel de trend tegen, maar ‘100%’ natuurlijke beauty werkt niet voor mij’

Favorieten: “Lippen van Hermès, concealer van Dior, bronzer van Chanel, mascara van Givenchy. Qua skincare klop ik aan bij de apotheek; de producten van CeraVe, Vichy en het duurderde SkinCeuticals (bomvol actieven) werken prima voor mij. Krijg ik last van het koude weer, dan is de herstellende Aquaphor-zalf van Eucerin mijn tovertube.”

Ontdekking: “Miglot qua parfum; goeie geuren, scherp geprijsd én Belgisch. Formula 58 is mijn lieveling, al bewaar ik ‘m niét in mijn toiletzak; door de temperatuurschommelingen gaat de geur erop achteruit, weet ik van Miglotier Kristof!”

Tip: “Reactieve huid? Advanced Night Repair werkt voor mij al-tijd. Het serum van Estée Lauder is parfumvrij, kalmerend en glijdt als water over m’n gezicht. ‘s Ochtends én ‘s avonds: ik kijk er steeds weer naar uit!”

Nou nee: “Ik spreek zowat heel de trend tegen, maar ‘100%’ natuurlijke beauty werkt niet voor mij. Ik merk weinig verschil en reageer vaak op de bestanddelen. Wetenschappelijk is een must, duurzaam mooi meegenomen. Al compenseer ik wél met herbruikbare watjes en metalen scheermesje van Mühle.”

Routine: “Goed reinigen, oogcrème (incl. verkoelende roller), serum, dag- of nachtcrème en SPF. Tools vind ik ook wel iets hebben: m’n Gua Sha steen van Lìkami bewaar ik op m’n nachtkastje.”

Goeie raad: “Geef aandacht aan je ogen; zijn die fris dan lijk je meteen uitgerust. Oogcrème, concealer, mascara; doe mij maar deze Heilige Drievuldigheid in plaats van koffie!”

Rouge Hermès

€ 64 via hermes.com

Forever Skin Correct Concealer

Dior, € 34 via dior.com

Healthy Glow Bronzing Cream

Chanel, € 44 via chanel.com

Volume Disturbia mascara

Givenchy, € 28,50 bij Ici Paris XL

 

Meer beautytips

Foto toiletzak: Wout Hendrickx.