Maskers die je er nadien weer kan afwassen doen vaak wonderen, maar zijn – geef toe – niet zò praktisch. Vaak blijft er heel wat smurrie in je neusgaten en achter je oren zitten, om van die vers gewassen lokken nog maar te zwijgen. Enter: de peel-off maskers van Formula 10.0.6 die je er na een kwartiertje vlot weer afpelt. Nadia en Sarah deden de test.

De maskers van Formula 10.0.6

Formula 10.0.6 – opgericht in 1933 door een Amerikaanse apotheker – is een beautymerk dat bekend staat om het aanpakken van probleemhuidjes. Met de Be Berry maskers (€ 12,99 voor 100 ml) bieden ze voor het eerst ook verzorging aan huidtypes die niet noodzakelijk met onvolmaaktheden kampen. Ze brengen 3 nieuwe maskertjes op de markt die simpelweg als een vitaminebom werken…

1. Vermoeide huidtypes (rode verpakking)

Dit masker zit bomvol actieve antioxidanten, ideaal om je huid wakker te maken ‘s ochtends. De formule bevat Chinese aardbei of yumberry, in combinatie met granaatappel, bosbes, gojibessen, een extract van arabica-koffiebonen en theeboombladeren om de huiddoorbloeding te activeren en de celregeneratie een boost te geven. Een dosis mangoestan (tropische vrucht) maakt het verkwikkende masker on point.

2. Droge huidtypes (paarse verpakking)

Dit smooth ultra-moisturizing masker geeft een babyhuidje door vruchten als bosbes, ananas en noni. Samen zorgen die voor een lichte exfoliatie om dode huidcelletjes te verwijderen. De glycerine in dit masker zorgt voor verzachting en versterking.

3. Doffe huidtypes (roze verpakking: niet in de video)

Het roze maskertje zorgt dan weer voor glans en een stralende teint. Deze bevat framboos- en açai-extracten die een gelijkmatige huidskleur geven en de poriën minder zichtbaar maken. Je huidskleur krijgt een oppepper terwijl rietsuiker en esdoornsiroop irritaties en ontstekingen verminderen en de huid rust geven. Een cocktail van vruchten (cranberry, granaatappel, bosbes, citroen, sinaas, goji en mangoestan) maakt de werking vollediger dan ooit: antioxiderend en verhelderend, de formule 1 voor huidverzorging.

Ook uitgetest: