Je huid beschermen tegen de zon, zonder te gaan glimmen of net nog meer onzuiverheden te krijgen? Geen eenvoudige opdracht. Gelukkig zijn er heel wat nieuwe zonnecrèmes op de markt die perfect geschikt zijn voor een vette of onzuivere huid.

 

Hoewel het ondenkbaar is om zonder zonnebrandcrème de zon in te gaan, weten de “gelukkigen” met een vette of acne-gevoelige huid dat dit waarschijnlijk zal leiden tot een invasie van kleine puistjes. Naast een glanzend gezicht, veroorzaken deze rijke crèmes of oliën vaak ook mee-eters en andere onvolkomenheden. Net als bij hydraterende crèmes, is het dus belangrijk om de geschikte zonnebrandcrème voor jouw huidtype te vinden. Gelukkig hebben sommige merken formules bedacht die minder vet zijn maar net zo beschermend, voor een zomer mét zonnebrand zonder puistjes.

7 x niet-vette zonnecrèmes

Een eerste advies: kies voor een vloeibare, lichte textuur en sla ultrarijke crèmes over. Ga voor een hoge factor (minsten SPF 30) en vergeet aan het einde van de dag je huid niet grondig te reinigen. Dit zijn onze favorieten:

1. Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30

€ 17,90 – Shop hier

2. Avène Cleanance SPF 50

€ 13,74 – Shop hier

3. REN Clean Screen

€ 34 – Shop hier

4. La Mer SPF 50 UV protection fluid

€ 94,50 – Shop hier

5. Clarins dry touch facial sunscreen

€ 26,50 – Shop hier

6. SVR Sebiaclear

€ 16 – Shop hier

7. La Roche-Posay Anthelios

€ 16),50 – Shop bij je apotheker

Lees ook