Deze 4 slechte gewoontes beschadigen je huid tijdens het sporten

Na een drukke dag nog wat stoom aflaten in de fitness? Goed idee om te ontstressen, slecht idee voor je huid: als je de volgende dingetjes niet in de gaten houdt tenminste.

 

4 fouten die je huid schaden tijdens het sporten

Het Zweedse skincare merk FOREO lijstte vier veel voorkomende fouten op die je huid schaden bij het sporten. Gelukkig kan je ze ook makkelijk oplossen.

1. Je gebruikt make-up

Dat je er altijd fantastisch wil uitzien, geldt ook tijdens het sporten. Toch hou je die make-up tijdens een sessie hardlopen of gewichtheffen beter voor bekeken. Als je zweet, zetten je poriën uit om je temperatuur te regelen en net zo maken ze extra veel kans om verstopt te raken met vet, vuil en make-up. Gevolg? Acne en onzuiverheden. Als je echt absoluut niet zonder kan, gebruik dan op z’n minst make-up op waterbasis.

2. Je reinigt niet voor je sport

Vooral ’s avonds is je huid blootgesteld aan vervuiling, olie, gifstoffen en zweet. Om acne of andere irritaties te voorkomen, cleanse je best voor je gaat trainen. Dit zijn volgens onze beautyredactrice de beste reinigers van het moment.

3. Je gebruikt de verkeerde handdoek

Het lijkt heel banaal, maar de juiste handdoek is minstens even belangrijk als je gezichtsverzorging zelf. Ook het type handdoek dat je meeneemt om te sporten, moet immers geschikt zijn voor je huidtype. Heb je een vette huid, dan gebruik je best een ongeparfumeerde (wegwerp)handdoek uit 100% katoen om irritatie te voorkomen. Voor een normale huid is een handdoek met dunnere vezels ideaal.

Het droogmaken van jouw huid na het sporten, heeft een grote invloed op de gezondheid van je huid. Experts waarschuwen om nooit met een handdoek over je gezicht te wrijven, omdat het de elastische vezels van je huid beschadigt. Wél de juiste manier? Dep de huid zachtjes droog, van de kin tot de wangen en het voorhoofd. Probeer zéker ook geen handdoek te delen met anderen!

4. Je wast je handen niet

Je kan nog zoveel huidverzorgingsproducten gebruiken, als je jezelf overdag niet beschermt tegen bacteriën loopt het fout. Laat de fitness nu nét een plek zijn waar veel mensen naartoe gaan waardoor het een broedplaats voor bacteriën is. Zo’n 63% van de toestellen zou vol zitten met het Rhinovirus – de belangrijkste boosdoener voor een verkoudheid. Heb je geen zin om je sportroutine te onderbreken om je handen te gaan wassen, raak je gezicht dan zeker niet aan met vuile handen.

 

Meer over sporten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content