Deze 5 gewoontes beschadigen jouw huid

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Ben jij een beauty-addict? Dan smeer je jezelf waarschijnlijk vol met dure crèmes, scrub je jouw gezicht minstens 5 keer per week en poeder je erop los. Maar is dat eigenlijk wel een goed idee? 5 schoonheidsmythes ontrafeld.

Lees ook: 5 x de beste apotheekproducten voor een egale huid

1. Te veel producten

De beauty-industrie slingert ons de ene crème na de andere naar het hoofd. Zo ben je uiteindelijk uren bezig met het smeren van middeltjes die je een mooiere huid beloven. Chapeau dat je zo nauwgezet bezig bent met je schoonheidsroutine, maar eerlijk? Je doet er je vel écht geen plezier mee. Integendeel. Je huid geraakt oververzadigd waardoor hij er op termijn vermoeider gaat uitzien, en dat wil je liever niet. Een goed alternatief is een allroundproduct dat op meerdere probleempjes werkt. Ga bijvoorbeeld voor een getinte dagcrème met SPF.

2. Ook scrubben schaadt

Door de huid te scrubben haal je dode huidcellen en ander vuil weg. Hierdoor krijg je teint die straalt en een huid die weer ademt. Als je elke dag hevig scrubt, zal je echter gevoeligheden als puistjes en pukkels uitlokken. Don’t do. Hier ontdek je hoe vaak per week jij jouw huid moet scrubben.

3. Verkeerde voeding

Eet je weinig groenten of fruit? Dan krijg je waarschijnlijk te weinig antioxidanten binnen. Het gevolg is dat je huid onvoldoende gewapend is tegen veroudering en vervuiling, met rimpels en een doffe teint als resultaat.

4. Pas op voor de zon

Hier zijn we weer: smeer SPF! Gebruik ook zonnecrème als je niet naar het strand gaat en smeer zelfs als je achter het raam zit. Uv-stralen gaan door je vensters heen dus ook als je in de wagen zit, hoor je een zonnecrème te gebruiken. Onze beautyredactrice testte de aangenaamste zonnecrèmes voor deze zomer.

5. Was je make-upborstels

Vervuilde make-upborsteltjes verstoppen je poriën en zorgen zo voor bacteriële infecties en onzuiverheden. Leer hier hoe je jouw make-upborstels het best kan reinigen.

Meer slechte gewoontes die je beter afleert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content