Dit doet Kim Kardashian om donkere kringen te voorkomen

Donkere kringen en wallen onder je ogen zijn één van de grootste beauty issues. Zelfs als je genoeg hebt geslapen en de beste crèmes smeert, kunnen ze nog tevoorschijn komen. Ze geven een vermoeide indruk en dat is allesbehalve wat je wil. Dacht je alles al geprobeerd te hebben? Zet je serums, moisturizers en maskers dan even aan de kant en lees aandachtig deze tip.

Spanning op je huid

Volgens InStyle is er een goede reden waarom smeer- en slaappatronen niets aan je donkere kringen veranderen. Dermatoloog Harold Lancer, bij wie Kim Kardashian ooit te rade ging, zegt dat er maar één ding de echte boosdoener is: je slaappositie. De houding waarin je ’s nachts ligt kan een effect hebben op het gezicht dat je ’s ochtends in de spiegel ziet.

“Lig je gewoonlijk op je buik of op je zij? Deze posities kunnen ervoor zorgen dat je gezicht geplooid geraakt op je kussen waardoor er spanning komt op de huid onder je ogen,” legt Lancer uit. Deze spanning kan donkere kringen in de hand werken. “Om het te vermijden, probeer je best eens een keer op je rug te slapen. Het is trouwens niet enkel goed voor donkere kringen, het zou ook rimpels kunnen voorkomen,” zegt hij. “Breng je hoofd en borst een beetje naar boven op je kussen, want dit werkt vochtafdrijvend.”

Voorkomen: beter dan genezen

Als we naar het flawless gezicht van Kim K. kijken, lijkt deze tactiek wel te werken en dat ligt niet enkel aan haar concealer ;-). Ze gaf immers ooit toe vaak last te hebben van donkere kringen en zei hierover op haar app: “I’ve always struggled with dark under-eye circles. As I’ve gotten older, I have to make sure to get enough sleep, practice a good skincare routine, stay out of the sun and stay hydrated to combat puffiness and discolouration.”

Harold Lancer bevestigt dat ook zonlicht inderdaad een effect heeft. Hij hamert dan ook op het belang van een zonnebril: “Eén van de gemakkelijkste dingen die je kan doen tegen kraaienpootjes en donkere kringen onder je ogen is investeren in een zonnebril,” tipt de dermatoloog. Oòk tijdens de herfst!

Meer trucjes van celebs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content