Dit zijn de favoriete The Inkey List producten van onze beautyjournaliste

The Inkey List: een beautymerk dat hun producten zo toegankelijk en begrijpelijk mogelijk maakt. Onze beautyjournaliste Sofie is onder de indruk en deelt haar favoriete producten hier.

Huidverzorging kan verwarrend zijn. Dat besefte ook het Britse duo Mark Curry en Colette Laxton, dat 5 jaar geleden The Inkey List oprichtte. De naam is een knipoog naar de INCI-lijst: de lijst van ingrediënten met hun internationale namen, wat voor veel mensen Chinees lijkt. Voor wie geen kaas heeft gegeten van chemie kan dat intimiderend zijn, net zoals wegwijs geraken in alle verschillende soorten producten. Dus besloten Mark en Colette om eenvoudige, zo toegankelijk mogelijke producten te maken en elke kans aan te grijpen om hun klant zoveel mogelijk uit te leggen. Want kennis leidt tot betere beslissingen, geloven ze.

De grafische zwart-wit verpakkingen staan dan ook vol uitleg. In 1 oogopslag zie je wat het product doet, voor wie het geschikt is, wanneer en hoe je het kunt gebruiken. Zelfs de productnaam staat fonetisch gespeld, zodat je het perfect kunt uitspreken. De formules zijn parfumvrij en zitten meestal in praktische tubes van recyclebaar plastic. De prijzen worden bewust laag gehouden, zodat je verschillende producten kunt testen en je je verzorgingsroutine kunt aanpassen aan de behoeften van je huid op elk moment.

De bestsellers en mijn favorieten

De succesnummers van The Inkey List zijn de Oat Cleansing Balm, het Hyaluronic Acid Serum en de Caffeine Eye Cream. Deze drie producten zijn geschikt voor alle huidtypes, ook voor gevoelige. En blijken dat ook voor mijn gemengde huid te zijn. Ik testte verschillende producten voor je uit en deze zou ik opnieuw kopen:

1. Oat Cleansing Balm

Ik ben een fan van cleansing balms! En ook deze kan me bekoren: een rijke balsem die in olie verandert wanneer je hem in je huid masseert. Zo lost hij alle make-up, zonnebeschermingsrestjes en ander vuil moeiteloos op. Hij lijkt een lichte korrel te hebben (van 1% havermoutpoeder, lees ik op de verpakking), waardoor ik hem niet op mijn ogen durf te gebruiken. Wanneer je je vingers natmaakt verandert hij in een melk die je gemakkelijk afspoelt. Je huid blijft proper én zacht achter, dankzij de zoete amandel- en havermoutolie. Vet voelt het niet aan, maar omdat mijn poriën gemakkelijk verstoppen, gebruik ik hem altijd om dubbel te reinigen, gevolgd door de Salicylic Acid Cleanser die mijn huid in de diepte reinigt.

Oat Cleansing Balm (150 ml)

Oat Cleansing Balm (150 ml)

Oat Cleansing Balm (150 ml)

€ 13,90

Koop het hier

2. Salicylic Acid Cleanser

Deze gelreiniger bevat 2% salicylzuur, een exfoliërend zuur dat in olie oplost, waardoor het poriën kan zuiveren en dode huidschilfers verwijdert. Het product is geschikt voor alle huidtypes, maar in het bijzonder voor een vettere, onzuivere huid. Je kunt hem ‘s morgens en ‘s avonds gebruiken, maar dat lijkt me wat teveel van het goede, zeker als je hem combineert met de PHA toner. Ik gebruik hem enkel ’s avonds, in combinatie met de Oat Cleansing Balm voor een dubbele reiniging. Na enkele keren zie ik al een verschil op mijn neus, waar gemakkelijk zwarte puntjes opduiken. De poriën blijven zuiver en lijken kleiner. Je kunt hem als reiniger gebruiken, maar wanneer je UV-bescherming of make-up draagt, zou ik eerst de Oat Cleansing Balm gebruiken.

Salycilic Acid Cleanser (150 ml)

Salycilic Acid Cleanser (150 ml)

Salycilic Acid Cleanser (150 ml)

€ 13,90

Koop het hier

3. PHA toner

Deze exfoliërende toner bevat 3% polyhydroxyzuren, 3% niacinamide en aloe vera. De PHA’s maken de huid gladder, de niacinamide helpt de talgproductie te reguleren en verbetert de vlekkerigheid van de huid, terwijl aloë vera de huid kalmeert en hydrateert. Het lijkt een goede combinatie te zijn, want mijn huid klaart zienderogen op en wordt rustiger, gladder en zachter. Het is een milde formule die door elk huidtype gebruikt kan worden, zelfs de gevoelige huid van mijn dochter is hier blij mee.   

PHA Toner (100 ml)

PHA Toner (100 ml)

PHA Toner (100 ml)

€ 12,90

Koop het hier

Meer beauty

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content