We snappen je: vet haar voelt niet proper aan, dus van zodra je één greasy streng ziet, wil je zo snel mogelijk onder de douche. Toch is dat niet zo slim want hoe vaker je jouw lokken wast, hoe meer olie je hoofdhuid produceert. Je spoelt alle natuurlijke oliën immers weg waardoor er juist extra olie aangemaakt wordt om dat tekort aan te vullen. Daarom: 5 hacks tegen vet haar die wél werken.

5 x hacks tegen vet haar

1. Was je haar twee keer

Je haar wassen is de beste remedie tegen vettig haar, maar je haar te vaak wassen is ook niet goed. Het om de dag wassen is méér dan voldoende. Let er ook op dat het water niet te warm is maar ga voor lauw tot koud water. Warm water doet je hoofdhuid uitdrogen met vettig haar en schilfertjes tot gevolg. Nog een tip: was je haar bij elke wasbeurt twee keer. Pas bij je tweede wasbeurt worden overtollige olie, restjes van stylingproducten en vuil uit de buitenlucht volledig verwijderd.

2. Gebruik de beste shampoo

Gebruik de allerbeste shampoo tegen vet haar die je kan vinden. Zo geef je jouw lokken een grondige wasbeurt zodat je even verder kan. Kies bijvoorbeeld voor eentje zonder siliconen. Hoewel ze voor een mooie glans in je haar zorgen, maken ze het ook waterafstotend waardoor je haar minder kan ademen en dus sneller vettig wordt. Deze van Leonor Greyl (€ 31,40) heeft bijvoorbeeld geen siliconen of parabenen en bestaat uit natuurlijke ingrediënten die je olie-achtige hoofdhuid goed reinigen en droge puntjes weer voeden.

hacks tegen vet haar

3. Grijp af en toe naar droogshampoo

Geen tijd om je haar te wassen? Dat los je simpelweg op met wat droogshampoo op je roots. Ze absorberen het overtollige vet op je hoofdhuid en ruiken meestal lekker. Maar er hangen wel degelijk gebruiksregeltjes aan deze beautytool vast: de enige juiste manier om droogshampoo te gebruiken volgens een celebkapper.

4. Of ga voor natuurlijke producten

Af en toe droogshampoo gebruiken als redder in nood kan geen kwaad, maar als het een gewoonte wordt wel. Ga dus ook geregeld voor natuurlijke producten zoals citroensap of azijn. Deze middeltjes zijn goedkoper en minder agressief voor je haar. Was je lokken met wat citroensap of puur en organisch appelazijn in combinatie met lauw water. Het herstelt de pH-balans van je haar en haalt het teveel aan oliën weg, maar is terwijl het mild is voor je lokken én hoofdhuid.

5. Drink genoeg water!

Het is moeilijk om te zeggen welke voeding nu echt slecht is voor je haar, maar wat we alvast wel kunnen aanraden is voldoende water drinken! Hierdoor kunnen eventuele afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Zo vermijd je dat je hoofdhuid te hard gaat zweten en je haar snel vettig wordt.

Ontdek meer beautytips:

Openingsbeeld: Imaxtree.