Deze 4 stappen zijn dé sleutel tot een mooie huid volgens beauty-goeroe Caroline Hirons

Het geheim voor een immer stralende teint als je het aan beauty en lifestyle-experte Caroline Hirons zou vragen? Een goede skincare-routine: “De routine hoeft niet ingewikkeld te zijn en de producten niet per se complex en duur, maar elke dag twee á drie minuutjes de tijd nemen om je huid grondig te zuiveren, hydrateren en beschermen is essentieel.”

Waarom een avondroutine nog belangrijker is

“Terwijl je ochtendroutine bedoeld is om je huid klaar te maken voor een dag van prikkels, heeft je avondroutine als voornaamste doel om je huid te helpen zichzelf te herstellen“, zo klinkt het bij de beauty-experte. “Omdat je huid ’s nachts bovendien niet gebombardeerd wordt met zonlicht en schadelijke invloeden van luchtvervuiling, zijn je achttal uurtjes slaap de ideale periode om je nauwkeurig uitgezochte beauty-producten hun werk te laten doen.”

Hoe de skincare avondroutine van Caroline Hirons zelf eruit ziet? Alle stappen op een rij!

4 x de skincare avondroutine van Caroline Hirons

1. Double cleanse: reinig je huid twee keer

“Moet ik echt twee keer reinigen”, is een vraag die Caroline Hirons blijkbaar vaak teruggeworpen krijgt bij dit advies. Haar antwoord: ja. “Zelf reinig ik ’s avonds altijd dubbel, tenzij ik geen SPF gesmeerd heb en geen make-up gedragen heb. In alle andere gevallen grijp ik steevast eerst naar een product op basis van olie om het vet, vuil en de make-up resten van overdag aan te pakken.”

“Na die eerste reiniging ben je echter nog niet klaar. Wie wil dat er geen restjes achterblijven herhaalt best nog een keer. Meestal gebruik ik twee van de twee volgende producten: een pre-cleansende olie of balsem, een oog make-up remover en een all-round reinigende melk of gel. Die laatste kan perfect dezelfde zijn als de balsem die je ’s morgens gebruikt om te reinigen.”

2. Gebruik een anti-aging treatment

Na het reinigen van je huid, gebruik ik graag een product met Vitamine A, ook wel bekend onder de naam retinol. Die gaan immers de effecten van huidveroudering het best tegen. Niet alleen mensen van middelbare leeftijd zouden er eentje in hun gamma moeten hebben, maar gewoon iedereen, aldus Caroline. “Het is een onmisbaar product in je skincare avondroutine, maar gebruik het wel correct.”

“Gebruik niet te veel van het goedje in de hoop dat het effect sneller zichtbaar zal zijn, want dat is niet het geval. Vermijd bij het aanbrengen ook de nek, de ogen, de neus en mond, anders riskeer je irritatie. Ben je een beginner: start dan met het product om de drie dagen aan te brengen. Wanneer je huid gewoon is aan het product, schakel dan een tandje hoger. Laat je retinol ook altijd twintig minuutjes intrekken vooraleer je een ander product aanbrengt.”

3. Pak je ogen aan

Net zoals je in de ochtendroutine eerst je ogen aanpakt na het zuiveren en preppen, is dat ook ’s avonds het geval. Tijd voor je oogcrème dus. Word je meestal wakker met ‘puffy eyes’ gebruik ’s avonds dan een oogcrème met lichtere textuur: ga voor een serum of een gel-based crème en vermijd al te rijke crèmes.

4. Pak huidspecifieke problemen aan

In de volgende stap van je skincare avondroutine richt je je best op de specifieke problemen van je eigen huid. “Heb je bijvoorbeeld last van een rode en snel overprikkelde huid, dan kan je bijvoorbeeld eens kijken in het assortiment van Paula’s choice: de 10% Azelaic Acid Booster bevat azelaic acid en is daarom het ideale product om dit probleem aan te pakken. Heb je last van een droge huid, schaf dan bij voorkeur een goeie facial oil aan.”

“Probeer ten minste drie verschillende producten te voorzien die je elk afwisselend in je routine kan gebruiken. Of je al dan niet ook nog een nachtcrème aanbrengt, hangt af van het product dat je daarvoor gebruikt. Is je olie al vrij rijk, dan is een extra moisturizer niet meer nodig. Wil je er toch een aanbrengen: gebruik dan gerust dezelfde als degene die je ’s ochtends gebruikt.”

Gebruik geen wegwerpdoekjes

Tot slot, niet echt een tip, maar toch een advies: gebruik geen wegwerpdoekjes of watjes, zo laat Caroline horen. “Ze zijn niet alleen slecht voor het milieu, ze zijn ook slecht voor je huid. Ze reinigen niet: ze mogen het vuil dan wel van plaats doen veranderen op je gezicht, verwijderen doen ze het niet. Dat kan alleen een goede cleanser, liefst in combinatie met een washandje of wasdoekje voor je gezicht. Wie z’n huid dus consequent reinigt met enkel watjes of wegwerpdoekjes, om daarna aan een kostelijke skincare routine te beginnen, gooit zijn geld in feite gewoon weg.”

Waar Caroline ook geen fan van is, zijn de populaire sheetmasks: ze zijn milieu-onvriendelijk, en de verzorgende effecten die ze beloven blijven vaak uit. Alleszins: niets dat je uit zo’n masker kan halen, dat je niet evengoed kan verkrijgen door een paar rondjes van je favoriete hydraterende serum.

Meer lezen over beauty en skincare:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content