Nu de zon uit haar winterslaap lijkt, kunnen we stilletjesaan onze weekends gebruiken om een kleurtje op te doen. Maar wat als je tijdens de week weer achter je bureau moet en geen straaltje zonlicht je bruine snoet kan onderhouden? Enter: zelfbruiners voor het gezicht. Ze hebben het taboe van zich afgezwierd – de laatste nieuwe zijn zo goed dat plekken helemaal passé zijn – en van deze 5 flacons krijg je de mooiste zomerse glow.

5 x zelfbruiners voor het gezicht

Radiance-Plus Golden Glow Booster – Clarins

Je kent vast de oppeppende boosters van Clarins al – zo niet: haast je naar de dichtstbijzijnde beautyshop en neem ook meteen deze Golden Glow Booster (€ 28,50) mee. Het handige druppelflaconnetje is de eerste zelfbruiner van Clarins die een gezonde gloed toevoegt aan eender welke dagcrème. Meng een klein beetje gezichtscrème met drie druppels Addition Concentré Eclat in de palm van je hand voor een subtiele bruine kleur. Mag het wat meer zijn? Blijf dan elke dag herhalen tot je de intens bruine kleur bereikt die je zelf graag ziet.

Magic Drops Selftan – Collistar

Deze Magic Drops (€ 31,25) van Collistar combineert walnootdop extract met het innovatieve DHA Rapid, een innovatief zelfbruinend molecuul dat slechts de helft van de gebruikelijke tijd nodig heeft om een mooie bruine teint te ontwikkelen. Voeg enkele druppeltjes toe aan je dag- of nachtcrème voor een subtiele teint met een natuurlijk en egaal resultaat, zonder risico op vlekken. Dit magische ‘zonneconcentraat’ beschikt daarnaast over zeer goede hydraterende en anti-age eigenschappen dankzij vitamine E en een biotechnologisch derivaat van maïs dat de huid omhult met een onzichtbaar hydraterend laagje dat lang blijft zitten.

Day to Day Gradual Tan – he-shi

Wie houdt van een lichte en progressieve bruining of wie gewoon een bestaande bruining wil bestendigen, kan met de ogen toe vertrouwen op deze roomzachte gradual tan crème van he-shi (€ 19,50 voor 200 ml, in schoonheidsinstituten, in parafarmacieën en bij iU).

Zelfbruiner voor gelaat en lichaam – Nuxe

De mythische lijn zonneproducten van NUXE (€ 21,90 bij de apotheker) wordt uitgebreid met een nieuwe zelfbruiner voor gelaat en lichaam. De 2-in-1 formule sublimeert de huid en zorgt voor een goudbruine teint van kop tot teen in slechts twee uur. Zijn zijdezachte textuur strijkt makkelijk uit en trekt snel in, zonder sporen achter te laten. De witte parelmoerdeeltjes met goudkleurige reflecties spelen met het licht en zorgen voor een subtiele iriserende teint. Om de teint langer mooi te houden, bevat de formule ook poeder van johannesbroodpitten en een extract van waterhyacint met hydraterende eigenschappen.

Zelfbruinende fluide lacté – Oenobiol

Deze vloeibare melk voor het gezicht en het lichaam (Oenobiol, € 17,90 voor 100 ml) werd geformuleerd op basis van natuurlijk DHA en voedende actieve bestanddelen. Ze is geschikt voor alle huidtypen en werd onder dermatologisch toezicht getest.

Openingsbeeld: Jérôme Dreyfuss

Zomerklaar?