Getest: deze behandeling van HydraFacial maakt je hoofdhuid (en haar!) gezonder

Lise Milbou

Beautyfan? Dan ben je vast gek op de HydraFacial; een gelaatsbehandeling waarbij een cocktail van actieven de huid wordt ingesluisd (en die wereldwijd elke 10 seconden wordt uitgevoerd!). Wist je dan ook dat ze diezelfde techniek voor je hoofdhuid aanbieden? Aan dat kuurtje hangt wel een prijskaart, dus ging onze redactrice even na wat het precies doet.

De feiten

Redactrice Lise: “Laat ik eerst beginnen met de feiten: hoewel hij vaak vergeten wordt, is een gezonde hoofdhuid echt wel belangrijk. Een gebrekkige scalp health (lees: droge huid, verstopte haarzakjes, dode huidcellen, weinig bloedcirculatie...) veroorzaakt jeuk en irritatie en dat blijft niet altijd onschuldig. Het kan – met de nadruk op kàn, want er zijn verschillende factoren – beschadigd en uitdunnend haar, zelfs kale plekjes teweegbrengen. Ging je naar de specialist en is dit wel degelijk de oorzaak, dan helpt een diepere hoofdhuidbehandeling misschien wel.

Bij HydraFacial heet zo’n treatment ‘Keravive’; een unieke behandeling die je sinds 2021 in Belgische salons kan boeken. Dat kost je € 495 per sessie (t.o.v. zo’n € 150 voor een gelaats-HydraFacial). Disclaimer? Voor het beste resultaat, ga je best drie keer langs de specialist plus doe je aan ’thuisbehandeling’ met een spray. Dat pakket kost je in totaal € 1.335; een slordige som geld, dus je vraagt jezelf vast af waarom dat zoveel moet kosten. Wel:

  • De Keravive-behandeling van HydraFacial gebruikt een speciale Vortex-technologie die een vacuüm creëert en de actieven insluist. Zo’n specifiek toestel kost natuurlijk wel wat centen.
  • Het Keravive Peptide Complex is een gepatenteerd serum boordevol actieven en groeifactoren met bewezen nut. Terwijl er bij de HydraFacial voor het gelaat telkens maar één derde van zo’n flacon wordt gebruikt, heb je bij de Keravive – zowel voor de reiniging als voeding – de hele flacon nodig. Dat verklaart voor een groot deel het prijsverschil.
  • De behandeling is best uitgebreid want zo’n hoofdhuidboost bestaat uit deze drie stappen:

Stap 1 – Reinigen en exfoliëren

Voor de eerste twee stappen klop je aan bij een gespecialiseerd salon. Daar wordt met de HydraFacial Vortex Technologie vuil, olie en onzuiverheden uit de hoofdhuid en haarfollikels verwijderd. Deze grondige ‘scrub’ gebeurt met een blauwe peelingtip en een Beta-HD vloeistof. Die bevat wilgenschors-extract en 1% salicylzuur; stofjes die diep in de poriën dringen om er talg en vuil te weken. Zo kan het toestel deze makkelijker verwijderen.

Stap 2 – ‘Inpompen’ van actieven

Vervolgens wordt een HydraFacial Keravive Peptide Complex Solution in de hoofdhuid en haarzakjes gesluisd. Die bevat synthetische groeifactoren en huidproteïnen als panthenol (een hydraterend vitamine B5-derivaat) en argenine (bouwt collageen-eiwitten en keratine). Een geelkleurige massagetip klaart die klus plus heeft wat reliëf om de doorbloeding te stimuleren.

Stap 3 – Thuis blijven sprayen

Na elke salonbehandeling krijg je een HydraFacial Keravive Peptide Complex Spray (t.w.v.€ 179) mee voor thuis. Deze spray zou de resultaten van de behandeling verlengen en versterken. De formule bevat – net als het Peptide Complex – panthenol en argenine en moet je dagelijks sprayen (hiervoor scheid je jouw haar met een fijn kammetje zodat je ’t direct op de hoofdhuid kan aanbrengen). De spray kan ook los gebruikt worden of als aanvulling op andere haar-behandelingen.

De beloftes

Volgens HydraFacial zelf is de Keravive-behandeling een ontspannende ‘skinnovation’ die geschikt is voor:

  • mensen die last hebben van schilfers, jeuk, droogheid of irritatie op de hoofdhuid,
  • mensen met haar dat uitdunt of zelfs uitvalt, door hormonale, psychologische of omgevingsfactoren als stress,
  • mensen die zich willen voorbereiden op een haartransplantatie,
  • mensen die al behandelingen tegen haarverlies ondergingen, denk aan Rogaine, Propecia, PRP of Lasertherapie.

Voor de beste resultaten wordt aanbevolen dat je de HydraFacial Keravive salonbehandeling één keer per maand gedurende drie opeenvolgende maanden ondergaat, samen met een continu gebruik van de take-home spray. De resultaten zouden zowel onmiddellijk als langdurig zijn.

De behandeling

Ikzelf maak een afspraak bij het mooie YouChique Skin Clinic in Brecht waar gastvrouw Nicky me hartelijk ontvangt. Ze heeft al jaren ervaring met de klassieke HydraFacial en ziet ook met de Keravive-behandeling mooie resultaten. Ik vertel haar dat ik met korstjes, jeuk en ‘landingsbanen’ zit, waarop ze me verzekert dat dit binnen 3 maanden voelbaar zal verbeteren.

1. Reinigen met de blauwe kop

Nadat ik langs haar hippe toilet ben gepasseerd, installeer ik me in ‘ruglig‘ op het behandelbed voor een eerste sessie. Die start dus met de reiniging waarvoor Nicky mijn haarscheiding telkens anders legt om goed bij de hoofdhuid te kunnen. De behandeling is inderdaad pijnloos en ontspannend; ik ervaar enkel wat zuigkracht en de producten voelen een beetje koel aan.

Wanneer Nicky klaar is met het bovenste deel van mijn hoofdhuid, vraagt ze me op mijn buik te gaan liggen. Nét iets minder aangenaam maar ze maakt het me zo comfortabel mogelijk door het bed wat platter te leggen. Na deze peeling toont ze me het ‘afvalbakje‘ en dat blijkt indrukwekkend...

2. Stimuleren met de gele kop (+LED!)

Voor de actieven geldt net dezelfde procedure, al voel ik bij deze het kopje net iets harder in de hoofdhuid. Deze heeft dan ook een spiraalvormig reliëf waarmee Nicky een knikje geeft om de doorbloeding te stimuleren. Na zo’n 30 minuten zijn de twee flacons er volledig doorgesluisd en zit de salonbehandeling er normaal gezien op.

Maar Nicky houdt van een extraatje en haalt de LED-lamp nog even boven. Het zou de doorbloeding en actieven na een behandeling nog extra stimuleren (en is meteen ook goed voor je gelaat!). Zo’n 25 minuten lang lig ik eronder met een brilletje, zetelverwarming en relaxmuziek. Eenmaal klaar, is mijn hoofdhuid meteen ook opgedroogd, zonder dat er een vet laagje achterbleef.

jeukende hoofdhuid behandelen

3. Thuisonderhoud

Ik krijg, volgens plan, nog een kleur- en geurloze spray mee voor thuis die tegen de volgende salonbeurt leeg moet zijn. Die gebruik je het best ’s avonds (hij vlekt niet op je kussen), waarbij je de spraykop volledig tegen de probleemzone plaatst, 1 à 2 keer pompt en vervolgens alles 30 à 60 seconden inmasseert. Nicky raadt aan m’n haar minstens 6 uur na de behandeling niet te wassen en dat geldt ook als je de spray thuis gebruikt. Verder laat je de haardroger telkens best nog een uurtje links.

De resultaten

Het klopt dat de resultaten zowel onmiddellijk als langdurig voelbaar zijn. Na de drie behandelingen had ik meteen minder jeuk en korstjes en ook twee maanden na de treatment voelt mijn scalp nog steeds gezond. Of ik ook zichtbare resultaten ervaar? Deels. Mijn haar voelt gezonder maar de ‘landingsbanen’ zijn er nog steeds – ik heb zelfs het gevoel dat hier net meer haartjes verdwenen. Nicky kan dat bevestigen, want vellusharen (ofte: niet-groeiende haartjes) worden door de Keravive ontworteld waardoor ze sneller uitvallen. Die haartjes zouden sowieso uitgevallen zijn, ongeacht de behandeling. Dat verlies van vellushaartjes is dus eigenlijk net een teken dat de hoofdhuid gezonder en meer doorbloed wordt en dat geloof ik graag. Want de haren die er wél nog zitten, ogen effectief sterker, glanzender en voller.

jeukende hoofdhuid behandeling resultaat

Of ik zo’n Keravive-kuur nog een keer zal doen? Dat weet ik niet, het blijft immers een flinke som geld en mijn ‘hoofdhuidproblemen’ zijn niet van de dramatische aard. Al geloof ik wel dat je er voor een haartransplantatie of andere haarverlies-behandeling echt baat bij kan hebben. Het brengt je hoofdhuid immers in topconditie waardoor de rest beter ‘pakt’. Ik raad in elk geval dit aan: bespreek de gewenste resultaten, combinatie-behandelingen en of je al dan niet zwanger bent steeds met je specialist. Zo kan hij of zij beslissen wat voor jouw specifieke noden het beste is.”

De Keravive-behandeling kost € 495 per sessie of € 1.335 per kuur. Surf naar hydrafacial.be/locaties om jouw dichtstbijzijnde HydraFacialist te vinden.

Ook uitgetest

Partner Content

Gesponsorde content