Ysé

Getest: Onze beautyredactrice probeerde de Icoone-massage voor een gestroomlijnder lijf

De zomer is een ode aan je lijf, met de zon als schijnwerper op je blotere vel en temperaturen die doen blozen. Het moment voor een welgemikte boost. Beautyredacteur Sofie testte behandelingen, apps en hacks en weet nu hoe je nóg meer gaat stralen. Vandaag aan de beurt: Icoone.

Icoone: Wat is het?

Het Icoone-toestel combineert een mechanische bindweefselmassage met een laser en ledlicht om rimpels en striemen, huidverslapping, cellulite, littekens en hardnekkige rondingen die zich niet laten wegsporten aan te pakken. Je kunt verschillende behandelprogramma’s voor lichaam en gezicht combineren, zodat je op maat kunt werken.

Icoone: De test

Op mijn eerste afspraak worden mijn bovenarmen, taille en bovenbenen opgemeten en gefotografeerd. Het verdict: ik hou vocht vast en heb wat cellulite die ik zelf niet weg zal krijgen. Ik krijg een kuur van tien beurten (plus twee gratis) voorgesteld, met focus op buik en bovenbenen. De eerste behandelingen concentreren zich op de lymfedrainage. Want als een lichaam veel vocht vasthoudt, is het moeilijker om de dieper gelegen vetcellen aan te pakken.

Ik merk het meteen: ik heb opnieuw enkels!

Ik trek een catsuit aan die op een panty lijkt, zodat de massagekoppen van de octopusachtige machine gemakkelijker over mijn huid rollen. Ik verwacht een agressieve kneedpartij, maar de massagekoppen zuigen de huid lichtjes op en laten weer los, wat aangenaam en ontspannend werkt. Pijn betekent immers niet beter en kan zelfs weefsel beschadigen. Over mijn hele lichaam wordt gezogen en gerold, met extra aandacht voor de zone tussen taille en bovenbenen. Wanneer ik van de verwarmde tafel stap, merk ik het meteen: ik heb opnieuw enkels!

De tweede helft van de kuur wordt de laser (om vet vloeibaar te maken) en het ledlicht (om celwanden doorlaatbaar te maken zodat vloeibaar vet beter kan worden afgevoerd) ingezet. Ook de massage wordt intenser, merk ik vooral aan de sinaasappelhuid op mijn bovenbenen. Die versterkt het effect van de laser en het ledlicht en stimuleert de collageen aanmaak voor een stevigere huid.

Door de behandelingen om de andere dag, in te plannen rond ik de kuur in drie weken af en zie ik snel resultaat. Het meetlint noteert 1 centimeter minder rond de bovenarmen, 3 à 4 centimeter winst op de bovenbenen en 6 centimeter in de taille. Ook op de nieuwe foto’s zie ik het verschil: een gestroomlijndere taille, een minder prominente buik en slankere onderbenen mét enkels.

Gelaats- of lichaamsbehandeling in twee zones: € 85 voor 40 minuten, extra zone: € 40 extra. Getest bij Body’Ginie in Beveren

Meer lezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content