Beautyredactrice Sofie testte de celebrityhype uit waarvan je buik meteen strakker wordt

De zomer is een ode aan je lijf, met de zon als schijnwerper op je blotere vel en temperaturen die doen blozen. Het moment voor een welgemikte boost. Beautyredacteur Sofie testte behandelingen, apps en hacks en weet nu hoe je nóg meer gaat stralen. Vandaag aan de beurt: de EMSculpt Neo.

De trend: de EMSculptNeo

In Hollywood vullen celebrity’s hun work-outs aan met de EMSculpt Neo om er zo toned mogelijk uit te zien. Die machine combineert vetverbranding met spiertraining, dankzij warmte (radiofrequentie) en elektromagnetische golven. De voor-en-nafoto’s die ik te zien krijg, beloven duidelijke verschillen, in amper vier sessies. Dat doet vermoeden dat één sessie behoorlijk intens is. En dat is het ook. “Het equivalent van tweeduizend sit-ups in een half uur of drie maanden intensieve squats”, vertelt de arts me tijdens het intakegesprek.

Ze overloopt mijn medische voorgeschiedenis om te zien of ik geschikt ben voor de behandeling. “Dit is perfect voor wie zijn sportieve inspanningen wilt boosten of om een postpartumbuikje weer wat strakker te krijgen. Contra-indicaties zijn een zwangerschap, een hernia, een pacemaker, hartproblemen, epilepsie of andere medische aandoeningen die onderhevig zijn aan het elektromagnetische veld van het apparaat. Ook metalen voorwerpen zoals een koperspiraal of piercing zijn niet aangewezen. Voor wie een BMI heeft hoger dan 35 zijn er andere meer aangewezen technieken. Het is namelijk de bedoeling dat je buik wat strakker wordt, maar het is ook geen liposuctie.”

De test: EMSculpt Neo

Je kunt de buik, de billen, de bovenbenen en zelfs de bovenarmen of de kuiten laten behandelen. Ik kies voor de buik, waar een soort strijkijzer op wordt vastgegespt dat opwarmt tot een draagbare warmte. Dat moet het vet vloeibaar maken, zodat het gemakkelijker kan worden afgevoerd. Tegelijkertijd voel ik tikjes tegen de ijzeren plaat op mijn buik die mijn spieren doen samentrekken. Het is een vreemd gevoel: zonder dat ik beweeg, trekken mijn spieren samen op een wisselende choreografie van prikkels. Pijnlijk is het niet, maar wanneer de arts de intensiteit gradueel opvoert tot het maximum wordt het wel intens. Wanneer de arts overtuigd is dat ik dat aankan, laat ze me alleen. Een kwartiertje later komt een assistente checken of alles nog oké is. En dat is het ook, al ben ik toch blij wanneer het half uur voorbij is. Het voelt net als na een stevige work-out, maar gelukkig heb ik daar de volgende dag al geen last meer van.

Het voelt net als na een stevige work-out, maar gelukkig heb ik daar de volgende dag al geen last meer van.

De tweede sessie, een week later, voelt al helemaal anders aan. “Dat komt doordat de verkleefde vetcellen nu zijn losgemaakt en minder weerstand bieden”, krijg ik als uitleg. Na de derde sessie denk ik een verschil te zien, hoewel het definitieve resultaat pas na twee maanden zichtbaar is. Dat is de tijd die je lichaam nodig heeft om vetcellen af te voeren. Voldoende bewegen, gezond eten en water drinken is dus een must voor een optimaal resultaat. Dat zou je na vier sessies 25 procent meer spierweefsel geven en 30 procent minder buikvet. Nog even geduld dus, al zie ik drie weken later al dat het de goede richting uitgaat.

Kuur van vier behandelingen: € 1.400, enkele behandeling: € 400. Getest bij Lazeo Brussel

Meer lezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content