Make-up artists tippen: deze goedkope borstels (€12) zijn even goed als professionele

Wie z’n fond de teint of oogschaduw ooit al eens noodgedwongen moest aanbrengen met weinig meer dan haar vingertoppen of één van de vaak de niet afdoende, minuscule borsteltjes die bij het paletje zelf komen, zal het kunnen beamen: een goede borstel om je make-up aan te brengen is het halve werk. Dat gezegd zijnde, vragen de meeste kwaliteitsmerken voor die borstels vaak wel handenvol geld.

Voor iedereen die er graag een onberispelijke teint op na zou houden, zonder daar al te veel geld aan uit te geven is er nu echter goed nieuws, want make-up artieste Lisa Eldridge verklapte zonet haar persoonlijke favoriete brush-brand, en guess what: in tegenstelling tot de dure smaak van de meeste professionele make-up artiesten, hoef je voor deze borstels helemaal niet zoveel geld over de toonbank te laten rollen! Het favoriete merk van Lisa? Dat is een Duits merk dat doorgaat onder de naam Zoeva.

Cate Blanchett en beauty-vloggers

Bovendien is Lisa niet de enige professional die weg is van het merk, ook tal van andere gevestigde waarden in de make-up branche blijken fan. Van Cate Blanchett’s vaste make-up artieste Mary Greenwell, tot verschillende Insta-make-up goeroes als Lisa Potter-Dixon; allemaal blijken ze helemaal weg van de Zoeva-borstels. En dat is goed nieuws voor je portemonnee, want de meeste Zoeva-borstels schaf je al aan voor een erg schappelijke prijs onder de 30 euro.

Meer nog: voor echte beauty lovers en liefhebbers van het betere make-up werk is zelfs de aanschaf van een complete borstelset van het merk geen onmogelijke zaak, want voor maar €138 heb je een complete verzameling poeder-, blush-, gezichts-, oog- en lip-borstels. Bovendien blijken de borstels van Zoeva super-efficiënt: “Sinds ik een set van Zoeva aanschafte, is mijn look er opmerkelijk op vooruit gegaan”, zo getuigt Shannon Lawlor, beauty-journaliste van Whowhatwear. “De borstels zijn fluffy, maar dens, zacht en mild en maken van het aanbrengen van make-up een aangename en eerder ontstressende bezigheid.”

De beste borstels uit het Zoeva-assortiment:

Geen zin in een volledige set. Ga dan voor een paar complementaire toppers uit het assortiment. De 6 x beste Zoeva-borstels op een rij.

All round buffer borstel

All round buffer borstel

All round buffer borstel

Als je één kwalitatief hoogstaande make-up borstel wil aanschaffen, laat het dan deze zijn. De all round-borstel uit het Zoeva-assortiment is veruit één van de beste all round-brushes op de markt. Het laat je fond de teint naadloos met je huid versmelten en laat je grondlaag ook netjes blenden met de rest van je make-up. Ook een erg geschikte borstel om je contouren mee in de verf te zetten en om een streepje blush aan te brengen.

€18 – Koop hem hier

Concealer buffer borstel

Concealer buffer borstel

Concealer buffer borstel

Ben je in tijdsnood ’s morgens, dan is het compleet aanvaardbaar om dat toefje concealer om de wallen of donkere kringen onder je ogen weg te werken gewoon even met je vinger aan te brengen. Wil je echter gaan voor een meer efficiënte aanpak, dan schaf je voor dat vervelende karweitje toch best een specifieke ‘concealer brush’ aan. Je zal ervan staan te kijken hoe natuurlijk je dekking eruit ziet eens je er een borstel voor gebruikt. De concealer buffer borstel van Zoeva is hiervoor de perfecte aankoop: de densiteit van de borstel zorgt ervoor dat de make-up die je onder je ogen wil aanbrengen erg goed opgenomen en verdeeld wordt.

€ 10,50 – koop hem hier

Luxe pencil brush

Luxe pencil brush

Luxe pencil brush

De perfecte smokey-eye creëren wordt een eitje met deze borstel. Dankzij de dense en compacte tip van de borstel wordt het aanbrengen van een donkerder lijntje oogmake-up vlak langs de wimperlijn veel makkelijker. Op die manier zorg je in een wip voor een extra intens smokey eye-effect.

€ 10,50. Koop hem hier

Face shape borstel

Face shape borstel

Face shape borstel

Dit fijn borsteltje mag zichzelf tot de échte favorieten van menig professioneel make-up artist rekenen: zowel de gelaat van Victoria Beckham, als dat van Keira Knightley en Emma Roberts werden met behulp van deze borstel al eens van scherpe contouren voorzien. Een echte winner dus!

€ 14 – Koop hem hier

Luxe crease brush

Luxe crease brush

Luxe crease brush

Geen krak in het aanbrengen van oogschaduw? Dan is deze borstel een excellente aankoop voor jou. De weldoordachte vorm van de borstel samen met de fluffy samenstelling van de haartjes, maken oogschaduw ordentelijk aanbrengen van sisyphusarbeid tot een makkelijk te klaren kunstje. Een echte must-have in je borstel-collectie.

€ 10,50 – Koop hem hier

Luxe sheer cheek borstel

Luxe sheer cheek borstel

Luxe sheer cheek borstel

Blush borstels van dit kaliber gaan normaal gezien gepaard met een aardig prijskaartje. Deze borstel van Zoeva biedt echter dezelfde kwaliteit als een high brow-brush, maar dan zonder de bijbehorende aanslag op je bankrekening. Bovendien is de borstel zowel geschikt voor het aanbrengen van fond-de-teint-poeder, als voor het aanbrengen van een vloeibare blusher of bronzer. Een totale multitasker dus!

€ 16 – Koop hem hier

Meer lezen over make-up en beauty:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content