Ook cellulite? Je bent niet alleen, maar liefst 85% van de vrouwen heeft het. Wil je er toch liever van af, dan stop je liever met het drinken van suikerrijke drankjes, dat zegt althans onderzoekers van Harvard.

Misschien heb je al tal van crèmes of behandelingen geprobeerd, toch is volgens de onderzoekers van Harvard vooral een verandering in levensstijl dé manier om cellulite te verminderen.

Collageen

Naarmate je ouder wordt, maak je minder collageen aan, het is een eiwit dat botten en weefsel stevig houdt. Helaas is het onvermijdelijk, minder collageen zorgt voor rimpels én cellulite. Volledig vermijden is onmogelijk, maar er zijn wel een factoren die de productie van collageen nog sneller doen afnemen, en dat wil dus zeggen: sneller last van cellulite.

Weg met frisdrank

Een van de grootste boosdoeners is frisdrank, ze bevatten veel suiker en die gaat de productie van collageen tegen. Je frisdrank vervang door fruitsap is ook geen goed idee, want die bevatten net als frisdrank veel suikers. Wil je dus strakke billen, dan eet je best zo weinig mogelijk suiker en doe je best oefeningen voor je billen.

 

Meer tips tegen cellulite: