Als we een top tien moeten opstellen van celebs met prachtige glanzende lokken, staat Jennifer Aniston toch wel bovenaan het lijstje. Haar ‘zongekuste’ haar is bijna iconisch, nét als Aniston zelf. ‘The Rachel Haircut’ uit Friends is intussen verbannen (R.I.P.) maar haar glans en volume bleef. Hoe ze dat doet? ZO.

The Rachel Haircut 

Rond 1995 werd The Rachel Haircut – ofte: een bob tot net onder de schouders met verschillende laagjes – een rage. Sterren als Christina Aguilera, Tyra Banks en Scarlett Johansson volgden Anistons voorbeeld en tijdens de nineties werd het een hit.

The Rachel Haircut was populair in de nineties.

Nu Aniston een 49-jarige dame is en die laagjeslob al een tijdje achter zich heeft, zijn we nòg verbaasder over de gezondheid van haar coupe. Ze verschijnt telkens weer op de rode loper met een perfect lang kapsel, tegenwoordig met lange curtain bangs en steil naar beneden geföhnd.

Haar ‘haargeheimen’

Toen ze aan beauty plafform Byrdie zei dat ze van nature wavy, krullend en pluizig haar heeft, konden wij dat dan ook bijna niet geloven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gelukkig vertelde ze er ook meteen bij met welke beautyproducten ze haar lokken elke dag verzorgt.

Haar kapper zweert bij dit product van € 5

Om glans en definitie aan Aniston’s lokken toe te voegen, gebruikt haarstylist Chris McMillan Murray’s Superior Hair Dressing Pomade (€ 4,95). Dat onthulde hij op Instagram nadat hij Jennifers haar had gestyled voor een shoot met InStyle Magazine. De wax-achtige textuur fixeert haar lokken en zorgt ervoor dat flyaways onder controle blijven.

Ze wast amper haar haren

Wanneer Byrdie aan Aniston vroeg wat haar ultieme geheim is, zei ze: “Het eerste wat Chris McMillan mij afleerde, is mijn lokken zo vaak wassen.” Ze werd mede-eigenaar van Living Proof, een haarverzorgingslijn zonder siliconen. “Sinds ik mijn lokken met de Living Proof Restore Shampoo (€ 21,95) was, kan ik vaak een week zonder shampoo-beurt.”

Ze beschermt tegen de zon

Aniston vertelde aan de Australische lifestyle website Now To Love dat ze enorm veel spijt heeft dat ze vroeger zo vaak in de zon lag. “Ik ben een échte sun bunny, ik hou van de zon en het strand.” Terwijl ze in haar tienerjaren zelfs met baby-olie in de zon lag, kent ze nu het belang van bescherming, ook voor haar lokken. Deze Sun Shield haarolie van Keune Haircosmetics (€ 17) is een goeie om je haren te beschermen tegen uv-stralen.

Meer over Jennifer Aniston