Natuurlijk grijs? Durf je lokken te omarmen, want: het is in de mode. We snappen dat je bang bent om er ouder uit te zien, maar dat is helemaal niet nodig. Deze korte kapsels voor grijs haar bewijzen dat je ook met zilveren lokken nog fris en jong kan ogen.

Praktisch en goedkoop

In het januarinummer van Feeling pronkten veertigers Goedele en An met hun korte grijze coupe. Hét bewijs korte kapsels met grijs haar je niet per se ouder maken. Ook op Instagram zie je heel wat zilver passeren, onder andere de coupes van de Silver Vixens.

“Een jaar geleden richtte ik de Instagrampagina op, uit rebellie tegen de schoonheidsidealen die nog altijd heersen,” vertelt de Vlaamse oprichtster Cathérine Ongenae. “Ik zag internationaal zulke pagina’s verschijnen en was benieuwd of het ook in België wat teweeg zou brengen. Dat deed het en in een mum van tijd had de pagina heel wat volgers. Ik merkte dat, in tijden van body positivity, het toch nog taboe was je natuurlijke grijze haren rond je dertigste te laten zien. Terwijl het zo praktisch en goedkoop is! Mijn les: probeer het gewoon; als je het zelf aanvaardt, zullen anderen dat ook doen.”

5 korte kapsels met grijs haar

1. Héél kort en zilver als Jamie Lee Curtis

Zonder twijfel de gemakkelijkste manier (en eerste stap) om grijs te gaan is een héél kort kapsel. Zo kunnen je natuurlijke zilveren lokken mooi blenden met je oorspronkelijke haarkleur. Je kan het laten groeien of kort houden zoals Jamie Lee Curtis (61), ze heeft deze chique coupe al jàren!

Korte kapsels grijs haar

2. Zilveren pixie met lintje als Cara Delevingne

In 2017 verscheen topmodel Cara Delevingne (27) plots met een korte grijze (geverfde) pixie. Haar schuine pony en het zwarte lintje maken deze look ongelofelijk stoer.

Korte kapsels grijs haar

3. Een pompadour als Sarah Moyle

Als je grijze haar aan de dunne kant is, ga dan voor een sassy korte cut als Sarah Moyle (50). Het geeft meteen wat volume, en vind je niet dat het er ongelofelijk jong uitziet bij haar?

Korte kapsels grijs haar

4. Sluike bob als Linda Fargo

Flyaways vallen meer op bij grijs haar dus om een sluike coupe als Linda Fargo (62) – hoofd van Bergdorf Goodman in New York City – te garanderen, spray je best een anti-pluis product als finishing touch. Ook zij heeft de coupe al jaren!

Korte kapsels grijs haar

5. Zilveren bles als Maye Musk

Maye Musk (71) is model/diëtiste en heeft een geweldige lange froe die haar gezicht framet en perfect blendt in de rest van haar cut. Vraag in het salon naar een piecey schuine pony (en voeg een giga-diadeem doe als je naar een feestje moet).

Korte kapsels grijs haar

Hoe hou je grijs glanzend gezond?

Korte kapsels met grijs haar zijn over het algemeen stugger, waardoor je al snel een doffe look krijgt. Gelukkig kun je heel wat dingen doen om ook zilveren lokken te laten glanzen. Doe je voordeel met deze gouden tips van kapper Jochen Vanhoudt.

1. Gebruik zilvershampoo, maar niet zomaar de eerste de beste. Er bestaan tot wel 40 verschillende sterktes. Je hebt er die blond haar lichtjes ontgelen, maar ook echt grijs maken bijvoorbeeld. Als je op natuurlijk grijs haar en te sterke shampoo zet, krijg je een blauwe gloed. Goed kiezen, is dus superbelangrijk!

Weetje: schrik niet, een zilvershampoo heeft een felpaarse kleur. Die dient om de complementaire gele schijn in grijs (en ook blond) haar tegen te gaan.

2. Zet je stylingtools nooit warmer dan 185°. Doe je dat wel, dan krijg je een gele gloed.

3. Er bestaan ook toners voor thuis, zonder peroxide. De Color Fresh van Wella is een goeie en houdt tot 6 wasbeurten. Ik tip de 0/8 voor een grijzige gloed en de 10/81 om je haar mooi wit en licht te maken.

4. Glansproducten (denk aan sprays en oliën) zorgen voor een mooie schijn als je in het licht loopt én maken je haar minder droog én dof.

5. Ook conditioner aanbrengen na een wasbeurt helpt. Je haarschubben sluiten zich, met meer glans en een minder broze coupe als resultaat.

Silver Shampoo X1S

System Professional, € 22,10 voor 250 ml.

Color Extend Graydiant conditioner

Redken, € 26 voor 250 ml.

V® gold classic styler die niet warmer wordt dan 185°

GHD, € 199 via jochenvanhoudt.be.

Color Fresh

Wella Professionals, € 16,45 via bol.com.

Essence absolue nourishing oil hair & body

Shu Uemura x Pokémon, € 59 voor 100 ml.

Color Depositing Mask Platinum tijdelijke kleuring

Moroccanoil, € 28 voor 200 ml.

Openingsbeeld: IMaxTree

Meer over grijs haar