Eenvoudige make-up hacks die je er meteen 5 jaar jonger doen uitzien

Make-up is in het leven geroepen om je er wat frisser te doen uitzien. Toch moet je de juiste trucjes kennen om écht het verschil te maken. Met deze hacks hocus pocus je er een aantal jaartjes af.

1. Investeer in een goede concealer

Een goeie concealer geeft instant een jongere look, mits je hem juist gebruikt. Hou deze basisregels in je achterhoofd:

  • Een concealer met een dunne structuur of in een té lichte kleur gaat donkere kringen niet verbergen. Sterker nog: kleine adertjes schijnen er gewoon door en gaan vaak nog meer opvallen.
  • Kies voor een crèmestructuur die één tint lichter is dan je eigen huidtint. Hiermee ga je donkere kringen écht verbergen. Bovendien gaat een crème minder snel in fijne lijntjes kruipen dan een poeder. Dekt je concealer je donkere kringen nog niet voldoende? Dan kan je onder je concealer een kleurcorrector (geel verbergt blauw) aanbrengen.
  • Breng je concealer juist aan! Dat is niet onder je volledige oog. Enkel de halve maan vanuit de binnenste ooghoek is voldoende; daar is je huid het dunst en heb je doorgaans het meest last van donkere kringen. Onder de buitenste kant van je ooghoek doet bronzer, highlighter of foundation wel het werk.

2. Lift met een lik mascara

De eerste zone die je leeftijd verraadt? Je ogen, die verliezen snel hun pit. Dé hack om dit eenvoudig op te lossen, is mascara. Want: met het ouder worden, verlies je onvermijdelijk wimperhaartjes en dan is wat extra volume zeker gepast.

3. Breng je wenkbrauwen in model

Wetenschappers van de Universiteit van Gettysburg deden er onderzoek naar welke factoren ervoor zorgen dat je jonger wordt ingeschat. Ze vergeleken foto’s van zo’n 800 vrouwen tussen de 20 en 80 jaar. De deelnemers hadden verschillende huidskleuren en werden anders opgemaakt. Wat blijkt? De vrouwen die jonger werden geschat, bleken één ding met elkaar gemeen te hebben: hun wenkbrauwen. De dames waarbij vlot wat jaartjes werden afgepitst, hadden opvallend donkerder getekende of geverfde wenkbrauwen. Volgens de wetenschappers heeft dit vooral te maken met het feit dat de kleur van je wenkbrauwen met de jaren lichter wordt en dat de haartjes na verloop van tijd verdunnen. Laat ze dus in model brengen door een professional, voor je dagelijkse look hoef je ze dan enkel even op te vullen met een wenkbrauwpotlood of een poeder. Kies hierbij altijd voor een tint lichter dan je natuurlijke haarkleur (van vroeger), zo ziet het geheel er minder streng uit. Heb je bijna geen wenkbrauwen meer, dan kan je kiezen voor deze semi-permanente opties.

4. Voeg kleur toe aan je gezicht

Het geheim voor een frisse look: de juiste accenten leggen. Glanzende bronzer is bijvoorbeeld leuk voor een zomerse look, maar gebruik hem niet om te contouren. Breng een matte bronzer aan op je haarlijn en alle andere plaatsen waar de zon je gezicht raakt, zoals je wangen, jukbeenderen, neus en kin. Gebruik vooral géén highlighter op de plek waar hij normaal zit – dat is boven je bronzer. Het zal je kraaienpootjes extra benadrukken en dat wil je niet. Breng in plaats daarvan wat koraalkleurige blush aan op je appeltjes. Zo benadruk je je wangen, het deel van je gezicht waar nog géén rimpels zijn.

5. Zet de juiste tint op je lippen!

Wist je dat te zware, donkere lippen je er ouder doen uitzien dan je bent? Een harde lipstickkleur maakt je lippen nòg dunner dus doe die donkere tint maar asap cadeau aan je nichtje of dochter. Zelf ga je beter voor een naturelle kleur, ofte: een stift die een tint donkerder is dan je eigen lipkleur. Weetje: vaak is de tint van jouw tepel je perfecte match! Verder is ook gloss een goed idee; het haalt je lippen wat naar voren. Er bestaan tegenwoordig ook zogenaamde lip plumpers die actieve stoffen bevatten voor langdurige, volle lippen (de goedkope en natuurlijkere variant voor de lipfillers, zeg maar).

De beste valsspelers

Infaillable 24H More Than Concealer

Infaillable 24H More Than Concealer

Infaillable 24H More Than Concealer

L’Oréal Paris
€ 11,25 – Shop het hier

MACStack mascara

MACStack mascara

MACStack mascara

M.A.C
€ 34 – Shop het hier

Wenkbrauwpalette

Wenkbrauwpalette

Wenkbrauwpalette

Chanel
€ 54 – Shop het hier

Coral Cutie blush

Coral Cutie blush

Coral Cutie blush

Huda Beauty
€ 27,50 – Shop het hier

Hydraterende glanzende lipstick – 525 Chérie

Hydraterende glanzende lipstick - 525 Chérie

Hydraterende glanzende lipstick – 525 Chérie

Dior Addict
€ 45 – Shop het hier

 

Meer beautytips

Openingsbeeld: Ilia via Blos Shop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content