Pro Collagen Multi-Peptide Booster van Paula's Choice.

Deze socialmedia-beautytrends zijn de hype waard

Als kritische consument was ‘cosmetics cop’ Paula Begoun jarenlang de luis in de pels van cosmetica. Op vraag van haar fans startte ze in ‘95 haar eigen no nonsense verzorgingslijn, Paula’s Choice. Op paulaschoice.com vind je, naast de webshop, ook een encyclopedie met uitleg over wat ingrediënten precies doen voor je huid. Ze heeft ook een informatieve blog met artikels over huidverzorging. Voor Feeling wikt en weegt ze deze 5 socialmedia-beautytrends.

Vraag het aan Paula

#1 Skin flooding

Skin flooding staat voor het onderdompelen van de huid met vochtinbrengende formules, door in laagjes te werken met verschillende soorten producten, zoals toners, serums en dagcrèmes. Interessant voor de (zeer) droge huid, maar vergeet ook andere huidproblemen niet. Een routine moet altijd worden afgestemd op iemands persoonlijke huidbehoeften.

#2 Skin cycling

Skin cycling is het afwisselen van actieve ingrediënten in je huidverzorgingsroutine om het risico op irritaties te minimaliseren. Zo gebruik je afwisselend een exfoliant, de volgende dag een retinol-formule en de dagen erna milde hydraterende crèmes. Dat raadt Paula al jaren aan, zeker voor een gevoelige huid. Wil je resultaat boeken, dan is het belangrijk dat je consequent en op lange termijn actieve ingrediënten gebruikt. Voer de frequentie op om te zien wat werkt voor jouw huid.

#3 Skin sandwiching

Skin sandwiching is een Koreaanse trend, waarbij formules op een vochtige huid worden aangebracht zodat ingrediënten effectiever kunnen worden opgenomen. Gebruik eerste de lichtste texturen (vb sprays, lotion of serum) en sluit af met de rijkste formules (bijvoorbeeld olie of crème), die vocht beter vast houden. Dit is een aanrader voor (zeer) droge huid, maar kijk toch vooral naar geschikte producten voor jouw huidbehoeften.

#4 Skin minimalism

Skin minimalism staat voor het beperken van het aantal producten in je verzorgingsroutine. Met veelzijdige producten bespaar je geld, plaats, afval én het zorgt ervoor dat je formules met actieve ingrediënten consequent gebruikt, voor optimaal resultaat.

#5 Skin Icing

Skin Icing is het masseren van je huid met ijsblokjes wanneer je last hebt van gezwollen ogen, grove poriën, verlies van stevigheid of een doffe huid. Koude vermindert zwellingen, stimuleert de bloedcirculatie voor een frisse glow, doet poriën samentrekken en spant de huid aan, waardoor die er voller uitziet. Dat zijn allemaal tijdelijke effecten en bovendien kunnen extreme temperaturen leiden tot ontstekingen, huidverkleuringen en gesprongen vaatjes.

Topfavoriet

Een frisse glow haal je dus maar best van andere middeltjes. Zoals het nieuwe Paula’s Choice RESIST Triple Active Repair Serum, bijvoorbeeld (€ 49 voor een pompflacon van 30 ml). Een multitasker die actieve ingrediënten (0,3% retinoïde, 5% niacinamide en 0,4% hexylresorcinol) combineert in optimale concentraties voor een egalere teint en stevigere huid met minder lijntjes.

Schrijf je in voor ons beautyfestival!

Mark your calendar want op 4 & 5 november vindt de derde editie van ons Flair x Feeling Beauty Festival plaats. We ontvangen jou met healthy hapjes en drankjes en laten je kennis maken met heel wat nieuwe behandelingen en merken. Bovendien ga je naar huis met een goedgevulde goodiebag. Een ticket kost € 49,99, inschrijven kan vanaf vandaag via deze link.

Flair&FeelingBeautyFestival

Meer beautytips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content