Je kent het wel: iedere keer dat je nagels die perfecte lengte eindelijk bereiken, besluit er eentje te breken of te scheuren. En omdat je moeilijk met één korte nagel kan rondlopen, doe je ze maar allemaal af. Maar dan duurt het wel weer een eeuwigheid voor ze opnieuw lang zijn…

Hoe zorg je er nu voor dat je nagels zo lang mogelijk mooi blijven? Met deze vijf tips zijn ze in no-time weer sterk en gezond.

Tips voor sterke en gezonde nagels

1. De juiste vijl(techniek)

Knip jij je nagels af? Dat is mogelijk de reden dat je nagels dun en breekbaar zijn. Door de druk van het knippen komen de laagjes waaruit je nagel bestaat los van elkaar, wat ze kwetsbaar maakt. Kies daarom altijd voor een vijl. Beweeg de vijl ook steeds in dezelfde richting: breng hem van de ene naar de andere kant van je nagel, hef de vijl op en begin opnieuw aan dezelfde kant. Deze techniek neemt iets meer tijd in beslag, maar de kans dat je nagels later breken of scheuren is veel kleiner.

2. Verzorg je nagelriemen

Gezonde nagelriemen vormen de basis voor sterke en gezonde nagels. Het is belangrijk dat je er goed zorg voor draagt. Wat je zeker niet mag doen is je nagelriemen knippen. Je haalt zo de natuurlijke bescherming van je nagel weg, waardoor je schimmels en infecties kan oplopen. Duw je nagelriemen in plaats daarvan voorzichtig naar achteren, liefst vlak nadat je uit de douche komt omdat ze dan zachter zijn. Masseer ze daarna met nagelriemolie of een verzorgende crème om ze sterk en elastisch te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Beperk contact met water

Misschien wel de moeilijkste stap: breng je nagels zo min mogelijk in contact met water. Omdat regelmatig je handen wassen – vooral nu – enorm belangrijk is, lijkt dat onbegonnen werk. Toch zijn er manieren om dat contact wat terug te schroeven. Draag bijvoorbeeld handschoenen wanneer je schoonmaakt of afwast en houd je handen vaker boven water als je een bad neemt. Zo vermijd je niet alleen het water, maar ook de schoonmaakmiddelen, shampoo en andere producten die je nagels droog en breekbaar maken. Bonus: dit is niet alleen goed voor je nagels, maar ook voor je huid!

4. Verander van nagellak

Nagellak is vaak vergeven van schadelijke chemicaliën die ervoor zorgen dat je nagellak sneller droogt, mooier glanst en langer blijft zitten. Jammer genoeg zijn ze ook slecht voor je nagels, je gezondheid én voor het milieu. Heb je toch graag een likje verf op je nagels? Kies dan voor een ecologisch nagellakmerk zoals Manucurist en verwijder de lak met een remover zonder aceton. Las af en toe een paar nagellakloze dagen zodat je nagels kunnen rusten en herstellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Werk van binnenuit

Heb je heel dunne en breekbare nagels? Breng dan wat meer vitamine B8 in je dieet. Vitamine B8 is niet alleen gunstig voor je nagels, maar ook voor je huid en haar. Het zit in o.a. eieren, avocado, noten, bloemkool, soja en rijst. Neem je liever het zekere voor het onzekere? Dan kan je kiezen voor een voedingssupplement. Naast vitamine B8 zijn ook antioxidanten mogelijk de sleutel tot een mooier en steviger stel nagels. Antioxidanten vind je vooral terug in groenten en fruit.

Nagelproblemen zeggen vaak iets over je gezondheid. Heb jij last van witte vlekken, verticale lijnen of broze nagels? Ontdek hier wat je nagels je proberen vertellen.

Producten die vriendelijk zijn voor je nagels

Glazen nagelvijl

Yves Rocher
€ 3,90 – Shop hem hier

Nagelriemolie

Nailberry 
€ 22 – Shop hem hier

Diepblauwe nagellak

Nailberry 
€ 20,50 – Shop hem hier in verschillende kleuren

Verzorgende nagelcrème

Dior
€ 24,50 – Shop hem hier

Nagellakremover met lavendel

Nailmatic
€ 6 – Shop hem hier

Nagellak in een prachtige koraalrode tint

Kure Bazaar
€ 17,50 – Shop hem hier in verschillende kleuren

Glazen nagelvijl

Vitry 
€ 13,60 – Shop hem hier

Nagelriemolie

Kure Bazaar
€ 38 – Shop hem hier

Nagellakremover met amandelolie

Avril
€ 2,90 – Shop hem hier

Nagellak in zachtroze tint

Manucurist
€ 14 – Shop hem hier in verschillende kleuren

Meer handige beautytips: