‘Sun drops’ zijn de nieuwste hype qua zonbescherming; wij testten ze voor je uit

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

De Wereld der Zonnecrèmes is voortdurend in beweging: oceaanvriendelijke flacons, niet-plakkerige texturen, formules die vitamine D doorlaten... De Feeling-redactie werd ook dit jaar overspoeld met nieuwigheden en daarbij was er één product dat onze aandacht extra wist te vangen: maak kennis met ‘zonnedruppels‘.

Getest: Protective Drops van Collistar

Het Italiaanse Collistar brengt dit jaar voor het eerst Protective Drops op de markt, een vervolg op hun populaire Magic Drops zelfbruiner. Concreet: een zonneserum dat je na je gebruikelijke gezichtsverzorging aanbrengt. De formule zit in een glazen flesje met pipet zodat je enkele druppels in je handen kan druppelen om ze vervolgens over je gelaat uit te smeren, net voor je make-up. De textuur en manier van aanbrengen zouden ervoor zorgen dat je ‘m 365 dagen zonder zeuren aanbrengt, élke dag dus, weer of geen weer. Dat ging onze redactrice graag even na.

.
.
  • Beschermt sterk tegen uv-stralen, vrije radicalen, infrarood en blauw licht (SPF 50).
  • Bevat filters die gekalibreerd zijn voor verschillende lichtfrequenties: slechte stralen worden tegengehouden terwijl goeie stralen (voor vitamine D en het verbeteren van huidimperfecties) wél nog doorkomen.
  • Verfijnt de poriën en verheldert de teint (gehyperfermenteerd Italiaans rijstwater).
  • Vermindert rimpels, roodheid, oneffenheden en verhoogt de hydratatie (niacinamide).
  • Geen siliconen, alcohol en ingrediënten van dierlijke oorsprong.
  • Geen oxybenzone en octinoxaat (twee stoffen die koraal mogelijks zouden bleken).
  • Vrij van parfumallergenen.
  • Zintuiglijke en bijna niet-voelbare textuur die snel wordt opgenomen.
  • Ideaal als basislaag voor je make-up.

“Met mijn acné-gevoelige huid ben ik doorgaans een beetje argwanend wat dagdagelijkse zonnecrèmes betreft. Te vet, veroorzaakt puistjes, absorbeert slecht, smeert niet makkelijk uit... Toen Collistar met hun Protective Drops kwam, was ik meteen getriggerd en terecht, zo bleek. Voor velen – mezelf incl. – is dat ‘plakkerige’ laagje bovenop je skincare reden genoeg om géén SPF te smeren, maar dankzij de druppelteller lijkt het alsof ik een serum aanbreng in plaats van een zonnecrème. Alleen al mentaal doet dit wonderen. Dat er enkele ‘moisture lockers’ als glycerine en aminozuren plus niacinamide vrij hoog op de ingrediëntenlijst staan, bevestigt dat dit méér is dan een zonneproduct alleen.

“Voor velen is dat extra ‘plakkerige’ laagje bovenop je skincare reden genoeg om géén SPF te smeren. Precies daarop spelen zonneserums slim in.”

De textuur is werkelijk waanzin: het zonneserum glijdt als water over de huid (ik breng wat aan op mijn midden- en ringvinger om ‘m vervolgens over mijn gelaat te deppen), kleeft niet en absorbeert quasi meteen. Door dat laatste heb ik er wel wat van nodig; een volle pipet is zeker niet overdreven. Lees je goed: ‘een volle pipet’, want over druppels kan je niet echt spreken omwille van de loperige textuur. Dat je dus maar enkele drops zou nodig hebben, durf ik niet beweren. Je gezicht alleen al vraagt een halve theelepel bescherming en aan die maatstaaf hou ik me graag (zelfs liefst ietsje meer, om decolleté en handen ook mee te nemen). Je hebt er dus redelijk wat van nodig waardoor je € 35,50 er binnen enkele weken doorvliegt, maar aan de andere kant: als je in één skincareproduct zou moeten investeren, is het wel een zonnecrème. Als je bedenkt dat deze meteen ook een rimpelremmende werking heeft (plus mijn huid voelt goed gevoed zonder dat er puistjes bijkomen), vind ik de prijs niet overdreven. Opgelet: heb je een parfum-allergie weet dan dat er wél parfum in het product zit (in het midden op de INCI-lijst). Zelf reageerde mijn gevoelige huid hier niet op, maar test op voorhand even op een kleine zone (zoals je nek of binnenkant van je arm). Verdict? Zelfs na een zonovergoten dag Barcelona is mijn huid ’s avonds niet rood. ’s Middags bijsmeren was een makkie, al heb je er wel twee handen voor nodig (terrastafeltje, check). Een slimme twee-in-één die ik maar wat graag dagelijks toevoeg aan mijn beautyroutine – én hij kan mee in m’n handbagage!”

Meer zonneserums

MEGASHADE Breakout-proof SPF 50 Sunscreen Serum

MEGASHADE Breakout-proof SPF 50 Sunscreen Serum

MEGASHADE Breakout-proof SPF 50 Sunscreen Serum

ZITSTICKA
€ 39,50 – Shop het hier

Een SPF 50 met hybride mineraal-chemische filter, niacinamide om imperfecties te verzachten en tea tree om bacteriën die puistjes veroorzaken weg te jagen. Havermout, ceramiden en hyaluronzuur zorgen daarbovenop voor plump.

Sun Drops SPF 50

Sun Drops SPF 50

Sun Drops SPF 50

Dr. Barbara Sturm
€ 135 – Shop het hier

Naast een SPF 50 bevat deze een actief complex van vitamine E en bèta-glucaan om de huid tegen oxidatieve schade te beschermen. Postelein, een krachtpatser tegen veroudering, helpt de huid kalmeren en vermindert zichtbare tekenen van irritatie.

Sun Silk Drops Sunscreen SPF 30

Sun Silk Drops Sunscreen SPF 30

Sun Silk Drops Sunscreen SPF 30

Coola
€ 55 – Shop het hier

Een SPF 30 met organische (chemische) filters. Beschermt tegen blauw licht, infrarood, vervuiling en voedt je huid met hyaluronzuur en verschillende oliën.

Meer over zonbescherming

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content