V-plump: alles wat je wil weten over fillers voor je vagina

Lise Milbou

Fillers voor je vagina, lasers voor je snor, crèmes tegen kalknagels... Feeling vond het hoog tijd enkele ‘beautytaboes‘ bespreekbaar te maken. Hieronder lees je hoe je jouw vagina en vulva weer kan verjongen.

Versla vagina- en vulvaverslapping

Kwaal?

Met de leeftijd en na een bevalling wordt de anatomie down under flink aangetast. Collageen en elastine nemen ook in je vagina en vulva af en zorgen voor een verminderde spier- en bindweefselfunctie. In combinatie met lage oestrogeenwaarden zorgt dat voor verdere verslapping, waardoor je minder gevoel krijgt tijdens het vrijen en ongewild urine verliest.

Komaf, dankzij?

De V-plump herstelt het volume van de grote schaamlippen met stevige hyaluronzuur- of lipofillers met eigen vet. Want naast collageen neemt ook het vetweefsel af ter hoogte van de vulva. Dat is eerder een esthetisch kwaaltje, hoewel daardoor sommige vagina’s ook niet meer voldoende kunnen beschermd worden. Een PRP-behandeling (ook wel: O-shot en G-shot), bekkenbodemoefeningen en lasers (helpt ook bij vaginale droogte) kunnen nuttig zijn om het spier-en bindweefsel op verschillende plaatsen te verstevigen en zo bijvoorbeeld urineverlies te verslaan.

Kost?

Een V-plump met hyaluronzuurfillers heb je vanaf € 500 en doe je jaarlijks. Kies je voor lipofillers, dan kost dat tussen € 500 en € 1.000, maar ben je wél vijf jaar goed.

MEER INFO VIA VPLUSCLINIC.BE, LIGHTFALLSCLINIC.BE EN CARPE.BE

SOS beautykwaaltjes

Openingsbeeld: Intimissimi SS21.

Partner Content

Gesponsorde content