Van deze slechte gewoonte krijg je sneller oogrimpels

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

SOS rimpels. En dan vooral die opvallende kraaienpootjes rond je ogen. Heel normaal dat ze er zijn, want je huid is er het dunst en verliest bij het ouder worden sneller elasticiteit. Toch kan je oogrimpels eenvoudig voorkomen of verminderen. Dat doe je zo.

Wist je dat je jouw ogen groter kan doen lijken met make-up? Deze hack duurt maar 1 minuutje en heeft een verbluffend resultaat.

SOS oogrimpels

De huid onder de ogen is extreem dun en heeft geen echte shock absorber. Hierdoor verliest hij sneller aan elasticiteit en droogt hij vaak uit. Het is belangrijk om naast je dagcrème een speciale oogcrème te gebruiken want zonnefilters en retinolproducten kunnen al snel de veel dunnere huid irriteren. Maar niet elke oogcrème is hetzelfde. Deze tubes hebben elk hun eigen troeven:

Anti-wallen

Anti-wallen

Anti-wallen

Chanel
€ 58 – Bekijk het hier

De extreem kleine microbolletjes in deze oogcrème bevatten een uitzonderlijk hydraterend camelia-extract. Hierdoor worden rimpeltjes rond de oogcontour intensief gladgestreken en vervagen wallen en kringen zichtbaar. De textuur is fris en licht als water.

Na je veertig

Na je veertig

Na je veertig

Lancaster
€ 52 – Bekijk het hier

Deze is gecreëerd voor vrouwen die na hun veertigste de stevigheid uit hun jeugd opnieuw willen ontdekken. De Firming Eye Cream, die rijk is aan ginkgo biloba bladerenextract, heeft een microfijne textuur, die ideaal is voor de huid rondom de ogen. Luchtig en niet vet, wordt de oogcrème direct door de huid geabsorbeerd. Kan zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruikt worden.

Tegen schadelijke invloeden

Tegen schadelijke invloeden

Tegen schadelijke invloeden

Dermalogica
€ 65,90 – Bekijk het hier

Deze ultrarijke oogverzorging geeft de nodige voeding en verzorging. Komkommer en Arnica houden de huid soepel en de vitamines A, C en E beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vrij van synthetische geur- en kleurstoffen.

Nooit meer moe

Nooit meer moe

Nooit meer moe

Kiehl’s
€ 45 – Bekijk het hier

Kiehl’s Rosa Artica oogcrème vermindert zichtbaar de lijntjes rond de ogen. Deze zachte formule biedt een jeugdigere uitstraling en vermindert rimpels zichtbaar. Kalmeert en vermindert de vermoeide huid.

Versterkt de vochtbarrière

Versterkt de vochtbarrière

Versterkt de vochtbarrière

Clinique
€ 54 – Bekijk het hier

Deze oogcrème bevat de gepatenteerde technologie van Clinique’s krachtige antirimpelserum. Hij herstelt uv-schade en beschermt tegen schadelijke omgevingsinvloeden, vermindert lijntjes en rimpels én versterkt de vochtbarrière.

Meteen afleren!

Oké, je ouderdom heeft er veel mee te maken, maar oogrimpels kunnen ook ontstaan als je vaak dezelfde bewegingen herhaalt. Zo span je jouw oogspieren op wanneer je tegen de zon in kijkt, frons je jouw voorhoofd als je iets leest zonder bril en knijp je met je ogen als je achter je computer zit of aan het schermpje van je iPhone kleeft. Je zou eigenlijk eens een spiegel naast je scherm moeten zetten, dan merk je pas hoe boos je soms kan kijken. Als je vaak fronst, zullen de diepe groeven zich niet meer herstellen waardoor je rimpels krijgt. Daarom: zet regelmatig een rustbril op en fixeer je ogen eens op iets anders dan op je scherm.

Gewoontes waarmee je beter stopt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content