Van Oxyface tot Sofwave: 6 x gezichtsbehandelingen voor op je test-lijst

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Moeiteloos mooi, zonder al teveel make-up, is iets waar we ijverig naar streven met een goeie huid als startpunt. Deze salonbehandelingen voor het gelaat geven een duwtje in de rug.

1. Oxyface: shotje zuivere zuurstof

Oxyface gezichtsbehandeling

Hoezo, Oxyface?

Naomi Campbell, Katy Perry, Justin Timberlake... hebben één ding gemeen: een glowy gelaat. Hun geheim? De Oxyface van Lazeo; een behandeling waarbij een flinke portie zuurstof centraal staat. Het idee is dat ons lichaam zo’n 400 liter O2 nodig heeft om de organen gezond te houden. Gezien de huid het grootste orgaan is, kan-ie dus ook een zuiver zuurstofshot gebruiken.

Goed voor

Door zuivere O2 op het gelaat te projecteren, worden er 3.000 keer meer anionen (ook wel: vitamines uit de lucht) geproduceerd dan in een ‘natuurlijke’ omgeving. Door die ‘overproductie’ kunnen huidcellen zich sneller vernieuwen waardoor collageen wordt gestimuleerd en rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken, doffe huid, roodheid... een stuk verminderen. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar wat de Oxyface dus populair maakt in Hollywood en voor pakweg een feestje. Extra pluspunt? Je zou je nadien ook mentaal uitgerust voelen.

Het behandelplan

 1. Na een diepe reiniging, krijgt je gezicht een microneedling. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat er kleine microkanaaltjes in de huid worden aangemaakt zodat de zuurstof en producten beter worden opgenomen.
 2. Hierna worden een mesotherapiecocktail en zuurstof onder hoge druk in de huid gesluisd om haar te voeden en hydrateren.
 3. Vervolgens krijg je een hydraterend masker opgelegd dat even moet intrekken.
 4. Nu komt de magie: De Zuurstofbel! Je gelaat wordt onder een plastic bubbel geplaatst waarin tot 90% zuivere zuurstof wordt geprojecteerd. Het toestel verspreidt tegelijkertijd licht van verschillende golflengtes (en kleuren) om acne, rimpels, huidverkleuring, roodheid... met lichttherapie te behandelen.
 5. Voor het allerbeste, blijvende resultaat doe je behandeling best om de drie weken.

Prijs en plaats

€ 160 voor 40 minuten. Lazeo heeft instituten in Brussel, Antwerpen en Luik – boek je afspraak hier.

2. Sofwave: niet-invasieve (wenkbrauw)lift

Sofwave gezichtsbehandeling

Hoezo, Sofwave?

Sofwave is een perfecte toepassing van wat we ‘smart science’ noemen. Ultrasone stralen creëren een wrijvingswarmte rond het gelaat- en halsgebied om meer weefselgebied te coaguleren (ook wel ‘wegbranden’).

Goed voor

Door weefselgebied ‘weg te branden’ komt er nieuw, jong weefsel in de plaats. Hierdoor krijg je op termijn minder rimpeltjes en worden je wenkbrauwen en hals op een niet-invasieve manier gelift. Je loopt naar buiten zonder een gevoelige, rode huid en merkt al na één behandeling resultaat.

Het behandelplan

 1. Zo’n uurtje voor de behandeling, wordt er een verdovende crème aangebracht op je gelaat en hals. Hoor je een pieptoon, dan gaat het toestel van start.
 2. De behandelaar beweegt de Sofwave volgens een rasterpatroon over een deeltje van de kin en kaak. De huid wordt stilaan warmer.
 3. Zodra de maximale warmte-intensiteit bereikt is (ongeveer na 30 seconden), piept het apparaat opnieuw.
 4. Vervolgens wordt het toestel op een nieuw gezichtsdeel geplaatst om ook daar warmte te creëren.
 5. Het resultaat is zichtbaar na twee à drie maanden en kan tot zes à negen maanden na de behandeling nog verbeteren. Voor een blijvend effect, doe je de Sofwave best één à twee keer per jaar.

Prijs en plaats

Vanaf € 550 voor 60 minuten bij Carpe Clinic in Antwerpen – boek je afspraak hier.

3. MTS: weg met littekens

MTS gezichtsbehandeling

Hoezo, MTS?

Na vier jaar onderzoek komt het Belgische Celestetic met MTS (staat voor Multi-Technique Skin Care); een 4-stappenplan om littekens te behandelen. Daarbij worden technieken uit de esthetische geneeskunde gecombineerd met een hoge dosis werkzame stofjes.

Goed voor

Acne, hyperpigmentatie, rimpeltjes, kraaienpoten, doffe teint, couperose, verslapte huid, droogheid maar vooral: littekens en striae. Let wel: je huid kan tot vijf dagen na de behandeling rood en/of gevoelig zijn maar na één week zie je al zichtbare resultaten.

Het behandelplan

 1. Stap één is hydromicrodermabrasie. Hiermee wordt de dode huid verwijderd, de doorbloeding gestimuleerd en het weefsel van zuurstof voorzien.
 2. Dan volgt er een fruitzuurpeeling die bij jouw huidtype past. Deze exfolieert de oppervlaktelagen om zo de celvernieuwing te stimuleren en de huid te vernieuwen.
 3. Microneedling is stap drie. De naaldjes worden gecombineerd met een serum dat rijk is aan groeifactoren en herstellende actieven.
 4. Tot slot volgt fotobiomodulatie met LED-licht. Het rode en infrarode lichtprogramma wordt ingezet om cellen de energie te geven die ze nodig hebben om zich te vernieuwen.
 5. Wil je de voordelen van MTS voor altijd ervaren dan doe je best om de zes maanden een behandeling van zes sessies.

Prijs en plaats

€ 199 voor 1 sessie van 90 minuten bij je dichtstbijzijnde Celestetic-instituut – boek je afspraak hier.

4. PRX-T33: een diepe peeling, zonder nadelen

PRX-T33 gezichtsbehandeling

Hoezo, PRX-T33?

PRX-T33 is een biorevitaliserende behandeling met 33% TCA en 67% waterstofperoxide. TCA is een fruitzuur dat vaak bij peelings wordt gebruikt maar hier niét hetzelfde werkt. De cocktail dringt bij PRX-T33 snel door in de lederhuid, zonder agressieve exfoliatie. Het maakt je gelaat ook niét gevoeliger aan de zon dus – in tegenstelling tot een doorsnee peeling – kan deze treatment op elk moment van het jaar.

Goed voor

Deze niet-invasieve, chemische behandeling gaat verslapping, volumeverlies en dofheid tegen maar doet geen pijn. Het kan ook striae, melasma en littekens van waterpokken of acne verminderen. Het zou ook een goeie, aanvullende behandeling zijn bij laser- en radiofrequentie of bij anti-aging injecties als hyaluronzuurfillers en draadlift. Voordeel? Je ziet het resultaat meteen en loopt niet buiten met blauwe plekjes of roodheid.

Het behandelplan

 1. De te behandelen zone wordt goed proper gemaakt en gedroogd.
 2. PRX-T33 wordt in de huid gemasseerd tot het volledig is geabsorbeerd. Het product wordt twee tot vier keer na elkaar aangebracht.
 3. Met een wattenschijfje wordt de huid weer schoongemaakt en afgespoeld.
 4. Om alles goed te hydrateren en voeden wordt er nog een rijke crème aangebracht.
 5. Ook thuis breng je nog een hydraterende crème aan. Dat doe je twee tot drie keer per dag om de effecten van je PRX-T33 te optimaliseren.
 6. Voor het gelaat worden één tot vijf behandelingen aanbevolen met twee weken tussen elke sessie.

Prijs en plaats

€ 190 voor 30 minuten. Lazeo heeft instituten in Brussel, Antwerpen en Luik – boek je afspraak hier.

5. Sculptra: krachtige collageenbooster

Sculptra gezichtsbehandeling

Hoezo, Sculptra?

Sculptra is een nieuw soort ‘skinbooster’ waarbij PLLA (poly-L-melkzuur) in de huid wordt geïnjecteerd. Hiermee wordt verloren collageen (het eiwit dat de huidstructuur ondersteunt) op die plek weer aangevuld.

Goed voor

PLLA, een door de FDA goedgekeurde collageenstimulator, herstelt geleidelijk de onderliggende structuur van de huid. Het poly-L-melkzuur geeft de diepe dermis een boost om zo de collageenproductie nieuw leven in te blazen. Het gezichtsvolume wordt subtiel hersteld waardoor ook rimpeltjes vervagen.

Het behandelplan

 1. Vooraleer je met een Sculptra-behandeling start, bespreek je jouw doelen met de arts. Hierdoor kan die inschatten welke gebieden behandeld moeten worden.
 2. De injectieplaatsen waar de Sculptra nuttig is, worden gemarkeerd.
 3. Na de prik wordt het gebied kort gemasseerd zodat de PLLA goed kan verspreiden. Ook eventuele bobbeltjes worden hiermee voorkomen.
 4. De eerste week na de behandeling mag je het gebied zelf blijven masseren. De arts toont je hoe dat moet.
 5. Soms kunnen blauwe plekken en zwellingen optreden. Die trekken vanzelf weer weg.
 6. Het aantal herhalingen per jaar, bespreek je met de arts.

Prijs en plaats

Vanaf € 550 voor 20 minuten (1 flacon) bij Carpe Clinic in Antwerpen – boek je afspraak hier.

6. Cocon: holistische visie op beauty

Holistische gezichtsbehandeling

Hoezo, holistisch?

Voor een frisse, ‘uitgeruste’ huid heb je volgens Cocon een totaalbehandeling nodig. Gelegen in het centrum van Antwerpen, bieden ze sinds het najaar van 2022 ‘beautybubbels’ waarin je jezelf van kop tot teen laat verwennen. Geniet van een één-op-één service in jouw individuele ruimte en laat tegelijkertijd je haren, ogen, wenkbrauwen, lippen, gelaat... instant stralen. Een holistische schoonheidsvisie mét effect.

Het behandelplan

 1. Wie voor het eerst bij Cocon binnenkomt, krijgt een persoonlijke rondleiding van 15 minuten.
 2. Vervolgens luistert een schoonheidsspecialist naar jouw wensen en noden. Je krijgt een 360° diagnose van je huid, inclusief persoonlijk advies hoe je jouw huid het best kan verzorgen.
 3. Hierna kies je jouw gezichtsbehandeling. Wil je liefst rimpeltjes, verslapping, gevoelige huid, oogzone... aanpakken of een mix van dit alles? Er wordt instant voor gezorgd.
 4. Inbegrepen bij elke gezichtsservice:
  • Epilatie van de brows, bovenlip en kin.
  • Kleuring van wimpers en wenkbrauwen.
  • Touch-up van je make-up met producten van Maria Galland Paris.
  • Zachte handmassage.
  • Opfrissing van je kapsel met Kérastase of Davines.

Prijs en plaats

Vanaf € 95 voor 1u15 bij Cocon in Antwerpen – boek je afspraak hier.

Belangrijk bij alle behandelingen: ben je zwanger, gebruik je medicijnen of heb je een huidziekte, allergie, epilepsie...? Bespreek dit dan op voorhand met je huidexpert.

Getest en goedgekeurd

Openingsbeeld: Lazeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content