Waarom je camelia-olie in je verzorgingsroutine wil

Camelia-olie is al eeuwenlang het schoonheidsgeheim van Japanse vrouwen, en Geisha’s in het bijzonder. Ze gebruiken het om hun make-up te verwijderen, hun huid te voeden en hun haren te hydrateren en te doen glanzen. Er zijn zo’n 2000 soorten camelia’s, waarvan 3 variëteiten interessante eigenschappen blijken te hebben voor de huid. Deze wil je proberen!

Camellia Sinensis

De Camellia Sinensis ken je als de theeplant, die zowel witte, zwarte als groene thee levert (afhankelijk van de mate waarin de blaadjes geoxideerd worden). De groene thee is ongetwijfeld het meest bekende product in huidverzorging, maar ook zwarte en witte thee-extracten zijn erg rijk aan polyfenolen (plantaardige moleculen met antioxiderende eigenschappen) die beschermen tegen vrije radicalen en ontstekingsremmend en antimicrobieel werken. Dat maakt het een interessant ingrediënt voor anti-aging producten, maar ook voor huidaandoeningen als rosacea, acné en atopische dermatitis.

Te vinden in La Solution 10 crème, een zuivere, minimalistische formule die een gevoelige huid kalmeert, beschermt en de huidbarrière versterkt.

€ 76 (30 ml)

Koop het hier

Camellia Japonica

De bakermat van deze camelia is Zuid-Japan, waar ze ‘Tsubaki’ wordt genoemd. De olie van de koudgeperste bloemzaden houdt heel goed vocht vast, voedt en kan tot diep in de huid dringen. Hij bevat hoge hoeveelheden onverzadigde vetzuren (omega 9), wat hem bijzonder geschikt maakt om de huidbarrièrefunctie te onderhouden, zodat de huid niet uitdroogt en zich kan beschermen tegen externe schadelijke elementen. Polyfenolen en vitamines (A, D, C & E) beschermen de huid tegen vrije radicalen en vroegtijdige veroudering. Deze droge olie verstopt de poriën niet, waardoor hij ook geschikt is voor een vettere huid die aanleg heeft voor acné. De witte Alba Plena soort in het bijzonder heeft een hydraterende en antioxiderende werking.

Te vinden in Chanel Hydra Beauty Micro Cream, een vochtinbrengende crème met microbolletjes camelia-extract die smelten op de huid en de huid voller, steviger en stralender maken.

€ 85 (50 g)

Koop het hier

Camellia Oleifera

Deze camelia soort is eetbaar, en de olie wordt in Azië gebruikt om te koken. Maar onderzoekers van Chanel ontdekten dat de Camellia Oleifera ook interessant is voor huidverzorging, dankzij haar revitaliserende eigenschappen: ze voorkomt en corrigeert huidverouderingstekenen.  

Te vinden in: N°1 de Chanel Sérum Revitalisant, een formule met 95% natuurlijke ingrediënten die voor ¾ uit ingrediënten van de camelia bestaat. Camelia-extract stimuleert de celactiviteit en beschermt tegen oxidatie, cameliawater verfrist en cameliagistextract onderhoudt de huidbarrière. Het resultaat is een jonger ogende, stralende huid, met minder lijntjes en rimpeltjes.

€ 107 (30 ml)

Koop het hier

Meer beauty:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content