Waarom Kate Middleton nooit rode nagellak zal dragen

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Je had het misschien nog niet gespot (vanaf vandaag kijk je er dus helemaal anders naar) maar Kate Middleton werd nog NOOIT gefotografeerd met een opvallende kleur nagellak. Daar heeft ze volgens OK! magazine blijkbaar een heel goeie reden voor...

Kate als trendsetter

Kate Middleton slaagt erin trends te zetten die nog steeds rijmen met de Britse koninklijke tradities. Haar kledingstijl is dan ook klassiek maar tegelijkertijd modern (met deze jurk bewijst ze dat ze een énorme fan is van de off-shoulder trend). Ook qua kapsel gaat ze mee met haar tijd. Zo verandert ze, omwille van deze slimme reden, steeds van snit bij het begin van een zwangerschap.

Toch is er één ding waar wij van houden maar wat zij nooit zal doen: haar koninklijke nagels rood of koraalkleurig verven. Reden? Gekleurde nagellak en nepnagels zijn geen onderdeel van de koninklijke etiquette.

Nagellak-etiquette

Op publieke koninklijke events zouden Kate Middleton en haar vrouwelijke familieleden enkel nude of transparante lakjes mogen dragen. Dat verklaart waarschijnlijk waarom Queen Elizabeth II enkel deze (goedkope) nagellak gebruikt sinds 1989. Kate Middleton droeg op haar huwelijksdag dan maar een peachy kleurtje, waarvan haar handverzorgster Marina Sandoval onthult dat het om een mix tussen Bourjois Rose Lounge en Essie Allure ging.

Ook Meghan hangt eraan...

Ook princess-to-be Meghan Markledie haar relatie met prins Harry onlangs op deze manier bevestigde – lijkt zich al aan de etiquette te moeten houden. Zo droeg ze onlangs tijdens de Invictus Games in Toronto een neutrale, roze-witte nagellak.

Wij laten er ons rood kwastje toch niet voor in de kast...

Beautygeheimen van de hertogin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content