Zo maak je komaf met snor-, kin- en borsthaar

Lise Milbou

Vaginafillers, lasers voor je snor, kalknagels... Feeling vond het hoog tijd enkele ‘beautytaboes‘ bespreekbaar te maken. Hieronder lees je hoe je ongewenst haar het best kan verwijderen.

Zo elimineer je snor-, kin- en borsthaar

Kwaal?

Op de bovenlip, kaken, borst of kin kan ook bij vrouwen ‘mannelijke’ overbeharing voor- komen, zeker naarmate de leeftijd vordert. Testosteron en de gevoeligheid van je haarfollikel-receptoren spelen hierbij een rol. Wanneer het aantal vrouwelijke hormonen daalt, komt testosteron piepen. Hebben de haarfollikels op je gelaat en lichaam veel receptoren die het hormoon opvangen, dan zal dit meer haar teweegbrengen. De receptoren op je gelaat en lichaam triggeren in dit geval de haarproductie en werken dus omgekeerd dan die op je hoofdhuid (waar ze eerder voor haarverlies zullen zorgen).

Komaf, dankzij?

De oorzaak kan eerst worden nagegaan aan de hand van een bloedanalyse. Een medische laser kan overbeharing aanpakken; een prima toestel dat veilig en efficiënt op alle haartypes en huidskleuren werkt, is de Clarity II van Lutronic.

Kost?

Een consultatie met bloedanalyse kost zo’n € 80. Een laserbehandeling kost vanaf € 40 per keer voor je bovenlip of kin. Je komt vijf à zes keer terug, soms met jaarlijks onderhoud.

O.A. BIJ LIGHTFALLSCLINIC.BE EN CARPE.BE

SOS beautykwaaltjes

Openingsbeeld: Hunkemöller SS21.

Partner Content

Gesponsorde content