Zo vaak per week moet jij jouw conditioner gebruiken

We all love conditioner. Het maakt ons haar zachter, gladder, minder pluizig én goed ‘doorkambaar’. Ook om je haar preventief te beschermen tegen schade en splijten, is zo’n verzorging nu en dan perfect. Maar hoeveel moet je er eigenlijk van gebruiken? Wel, dat hangt af van je haartype. Lees vooral even verder onder jouw categorie.

1. Dun haar

Als je fijn maar véél haar hebt, gebruik je best om de dag een conditioner. Wat jij vooral wil, is knopen vermijden. Hiervoor een conditioner inzetten is zoveel beter voor je haar dan hard te moeten kammen (want dat zorgt voor gespleten punten). Tip: neem je borstel mee onder de douche en kam je lengtes nadat je een conditioner hebt aangebracht.

Ook als je fijn maar weinig haar hebt, is een conditioner aan te raden. Probeer eentje die volume toevoegt, ze zijn speciaal voor jouw haar gemaakt en zullen het dus niet zwaar naar beneden laten vallen. Breng 2 à 3 keer per week aan en onthoud dat conditioner énkel op de lengtes thuishoort, niet op de wortels.

2. Dik haar

Dikkere lokken hebben meer hydratatie nodig dus conditioner speelt voor jou een belangrijke rol. Jij zou het élke dag moeten aanbrengen, zélfs op dagen dat je geen shampoo gebruikt. Ook een extra voedend masker 1 keer per maand is aanbevolen. Het houdt je haar sterk en gevoed.

3. Gekleurd haar

Jouw gekleurd haar heeft nood aan een extra voedende conditioner, bovenop je gewone conditioner voor gekleurd haar. Die breng je 1 à 2 keer per week aan. Gekleurd haar is brozer, wat wil zeggen dat het wel vocht opneemt maar dit véél moeilijker kan bewaren.

4. Héél droog haar

Droog haar kan het resultaat zijn van teveel styling of een reactie op weersveranderingen. Het sleutelwoord voor jou is: voeding. Je mag om de andere dag een conditioner gebruiken maar we raden je verder ook nog dit aan: gebruik een conditioning olie, crème of leave-in spray om extra vocht toe te voegen na een douche. Ook jij mag 1 of 2 keer per maand een voedend masker gebruiken. Zo zal je haar z’n glans behouden en een barrière vormen tegen uitdroging.

5. Pluishaar

Conditioner legt een laagje over je haarschubben zodat ze niet constant op zoek gaan naar vocht, waarvan je pluisjes krijgt. Hierbij geldt deze regel: gebruik hem élke keer nadat je jouw haar hebt natgemaakt.

6. Post-menopauze haar

Hormonale veranderingen – vooral tijdens de menopauze – kunnen ervoor zorgen dat je haar dunner en broos wordt. Gebruik vaker dan je gewoon was een voedende shampoo en conditioner om je lokken sterk en zacht te houden én kies voor een flexibele borstel om schade bij het stijlen te verminderen. Tip: supplementen als biotine werken ook om je haar vol en gezond te houden.

PS: Is jouw haar een mix van bovenstaande opties? Experimenteer en kijk waar je lokken het meeste baat bij hebben.

 

Meer beautytips:

Openingsbeeld: Getty

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content