Yep, de zomer is weer in volle bloei en dat betekent ook: tijd voor sandalen! Konden we onze verwinterde (én verwilderde) voeten aan het begin van deze maand misschien nog veilig wegsteken in een comfy paar sneakers of een halfdicht schoentje, laat het weer van de afgelopen weken dat helaas niet meer toe. Wie niet voor gênante verrassingen wil komen te staan, zorgt er dan ook maar beter voor dat zijn voetjes er weer spik en span ‘bijlopen’.

Hoe we onze voetzolen best ontdoen van hun eeltige plekken en ook onze tenen weer helemaal sandaalproof krijgen? Dat leggen we even voor je uit: met deze routine krijg je geheid de ‘mooiste voetjes van het strand’.

Zo doe je de perfecte zomer-pedicure

1. Neem een (voet)badje

First things first: de eerste stap die je wil maken bij een zomer-pedicure, is het verzorgen van je voetzolen. Vooraleer je aan de slag gaat met een intrusieve voetvijl, voetenrasp of puimsteen, is het belangrijk je huid mooi zacht te maken. Hoe je dat aanpakt? Laat ze ongeveer twintig minuutjes weken in een warm bad (RainPharma, € 59). Je ontdekt pas luttele minuten voor je effectief de deur uitmoet, dat je voeten niet bepaald toonbaar zijn? Dan kan je deze stap eventueel (en enkel indien hoogstnodig) ook ‘overslaan’ of versnellen door je voeten nat te maken met een warme handdoek!

2. Maak een homemade scrub

Wat heb je nodig:

  • 150 g watermeloen
  • 200 g witte suiker
  • 2 el citroensap
  • 1 el verse basilicum (fijn gesneden)

Maal de watermeloen fijn tot je een soort van pasta hebt. Voeg dan de suiker en de basilicum toe. Wanneer alles met elkaar vermengd is, giet dan ook het sap van de citroen erbij. Masseer het goedje vervolgens in op je voeten en ook op het begin van je benen en kuiten met trage en diepe cirkelvormige bewegingen.

De suikerkorrels en het zuur van de citroen zullen ervoor zorgen dat alle dode huidcellen de baan ruimen. Wanneer je klaar bent met inmasseren: spoel het goedje weg met warm water. Bye, bye eelt en droge huid! Oh hallo, nieuwe zachte voetjes!

3. Gebruik eens een voetmasker

Jawel hoor, dat lees je goed: veel merken hebben na verkoelende gelaatsmaskers en verzorgende haarcrèmes inmiddels ook een speciaal ‘maskertje’ voor de voeten op de markt gebracht. Efficiënte en aangename voetmaskers zijn bijvoorbeeld die van Scholl (€ 5,29 bij Kruidvat).

Hoe het werkt? De maskers komen in de vorm van (grappige) sokjes die je meestal een twintigtal minuten om je voeten moet laten zitten om het product te laten inwerken. Eenmaal het masker verwijderd is, masseer ook nog deftig in om het product goed in de huid te laten trekken. Zalig na een dagje trippen door de stad!

4. Smeer een hydraterende verzorgingscrème

Na het knippen of vijlen van je teennagels, brengt je best een verzorgende en hydraterende moisturizer speciaal voor de voeten aan, zoals bijvoorbeeld deze Reinventing The Heel-moisturizer (Origins, € 30).

Voor een maximale ontspannende werking, een kleine truc: trek voorzichtig aan elke teen en rek zo ver mogelijk uit. Duw bij het insmeren ook het uiteinde van de tenen eens stevig aan: dat is goed voor de bloedcirculatie en voelt bovendien ook erg spannings-verlichtend aan.

5. Laatste loodjes: een laagje lak

Bij een perfecte pedicure, horen natuurlijk ook mooi gelakte nagels. Voor het beste resultaat breng eerst een basislaagje (primer-)lak aan, kies daarna je favoriete kleur nagellak en leg nog eens een dubbele laag en werk af met een toplaag.

Wil je zo lang mogelijk van je homemade pedicure – en vooral ook van je perfect gekleurde nagels – genieten, breng dan enkele dagen na het lakken nog eens een tweede toplaag aan. Laat die sandaaltjes nu maar komen!

Meer tips: