Zonbescherming tijdens het sporten

Ga jij de zomer sportief tegemoet, dan heb je een zonnecrème nodig die net als jij topprestaties behaalt. Je bescherming moet water-zweet-zand-bestendig zijn, niet plakkerig aanvoelen en heel makkelijk aan te brengen zijn. Je wilt immers niet dat je tijdens het joggen zonnecrème in je ogen krijgt of dat je na een heerlijke sessie surfen op de blaren (letterlijk) zit. Beautymerken hebben dit goed begrepen en brengen dit jaar topformules voor topsporters uit. Minder sportief? De crèmes komen ook zeker van pas tijdens jouw zomerse fietstocht. 

De zonnecrème voor elke sport

zonbescherming tijdens het sporten

1. Frisse spray voor fietsers

De nieuwe Dry Touch-formules plakken niet, zijn niet vet en voelen verfrissend aan. Fijn om tijdens je fietstocht keer op keer opnieuw te sprayen.

Sun Protection Mist van Eucerin (€ 19,71).

2. Uv-bescherming voor surfers

Zelfs de beste zonnecrème is niet bestand tegen een surfsessie van enkele uren. De reflectie van de zon op het wateroppervlak doet je vliegensvlug verbranden. Verdubbel de tijd dat je in het water kunt blijven met een uv-shirt of een wetsuit.

Whole Hearted Long Sleeve Rash Guard van Roxy (€ 27). 

3. Luchtige formule voor joggers

Voor het lopen smeer je je één keer grondig in, maar dan wil je natuurlijk dat de bescherming er nog zit na een paar kilometer. Deze formule is zeer licht, laat je huid ademen, maar blijft wel goed zitten terwijl je transpireert.

Ambre Solaire UV Sport SPF 30 van Garnier (€ 17,99). 

4. Windbescherming voor zeilers

Kies een breedspectrumbescherming voor lichaam en gezicht die je huid comfortabel doet aanvoelen en ze ook beschermt tegen uitdroging door de wind. Deze crème blijft tot 40 minuten waterresistent.

Protection 50 sport SPF 50 van Dermalogica (€ 42,25). 

5. Waterbestendig voor zwemmers

Voor wie aan watersport doet of graag buiten zwemt, zijn waterbestendige formules die je ook op een natte huid opnieuw kunt aanbrengen de beste oplossing.

Sun Sport Wet Skin SPF 50 van Lancaster (€ 25,90). 

6. Extra care voor wandelaars

Als je wandelt, zijn het vooral je schouders, maar ook je neus, oren en lippen die veel zon zien. Gebruik naast een gewone zonnecrème voor je lichaam voor je gezicht ook een stick waarmee je gevoelige zones de hele dag door extra beschermt.

Bariesun Stick SPF 50 van Uriage (€ 9,99).

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content