5 redenen om vanaf nu vaker ‘goeiendag’ te zeggen

Hét voornemen voor 2017? Eenvoudiger dan je denkt. Dit jaar geen dieet of zware sport, maar een simpele goeiendag. Je wordt er zelf gelukkiger van, en je omgeving ook. Perfect, toch?

Sinds vorig jaar loopt de actie ‘Zeg maar goeiendag‘ die iedereen oproept om wat vaker goeiendag te zeggen tegen onze medemensen. Wij zijn fan van het idee. Daarom: 5 redenen om wat vaker goeiendag te zeggen.

1. Menselijk contact

Uit onderzoek van Ivox blijkt dat 9 op de 10 Belgen er van overtuigd zijn dat onze samenleving een groot tekort heeft aan menselijk contact, gelukkig is een grote meerderheid (8 op 10) bereid daar iets aan te doen en wat vaker goeiendag te zeggen. Kijk dus even op van je smartphone en neem de tijd om mensen vriendelijk te begroeten. Wie weet leer je wel interessante nieuwe mensen kennen.

Lees hier 7 tips om écht positief in het leven te staan

2. Tegen angst

Vriendelijkheid is een positief antwoord op de angst en onzekerheid die er vandaag heerst. Door vriendelijk goeiendag te zeggen wek je vertrouwen op bij elkaar. En dat zorgt voor een rustiger en zekerder gevoel. Samen staan we sterk tegen gevoelens van angst!

Bekijk ook deze video die bewijst dat geluk altijd start met een lach

3. Je wordt er vrolijk van

Door vaker goeiendag te zeggen tegen mensen die je passeert, word je zelf gelukkiger. Je merkt het snel genoeg als je de test doet. En is dat niet wat we allemaal willen? Gewoon gelukkig zijn.

Lees ook deze 9 haalbare voornemens voor 2017 waar je écht gelukkig van wordt

4. Je tovert een lach op mensen hun gezicht

Je zult het snel genoeg merken. Onbekenden zijn in eerste instantie misschien een beetje verrast als je ze aanspreekt en begroet met een vriendelijke glimlach. Maar je krijgt zelden een vreemde reactie, meestal tover je gewoon instant een lach op het gezicht van je medemens.

Bekijk ook dit: Prachtig: deze 9 illustraties tonen wat échte liefde is

5. Je komt sympathiek over

Het is zó eenvoudig: gewoon een simpele glimlach en een vriendelijke goeiendag, en je komt meteen een stuk sympathieker over. Bovendien hebben mensen veel meer zin om een babbeltje met je te slaan. Sta je in een lange wachtrij in de supermarkt? Praat eens met de persoon voor of achter je. Geloof ons, het doet wonderen.

De actie ‘Zeg maar goeiendag’ bestond al in juni 2016. Maar nu nemen opnieuw ruim 50 ondernemingen, verenigingen en media het initiatief om mensen aan te zetten dagelijks goeiendag te zeggen tegen anderen. Alle deelnemers verbinden zich ertoe de actie te verspreiden met eigen middelen onder medewerkers, vrienden, klanten, leden of partners. En er worden zelf brede mediacampagnes opgezet. Wil je zelf meer informatie? Bezoek dan eens de website zegmaargoeiendag.be.

Meer artikels over welzijn & geluk:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content