Gisteren werd de kist van koningin Elizabeth II overgebracht van Buckingham Palace naar Westminster Hall. Britten staan sindsdien in lange rijen aan te schuiven om een laatste groet aan hun Queen te brengen. Tijdens een speciale kerkdienst die de start van de laatste groet inluidde, waren ook Kate Middleton en Meghan Markle aanwezig. Zij droegen gepaste juwelen met een symbolische knipoog naar hun voormalig staatshoofd.

Hulde aan de Queen

Op haar zwarte mantel droeg Kate Middleton een broche als hommage aan de Queen. De bladvormige broche, bezet met diamanten en drie grote parels, was een weinig gezien stuk uit het koninklijk archief. Parels staan symbool voor rouw en ontroering, zodus was het juweel een geschikte keuze voor deze sombere gelegenheid. Vermoedelijk was de broche een cadeau van de koningin aan haar aangetrouwde kleindochter, aangezien Kate dit stuk ook in 2017 droeg tijdens een plechtigheid in België.

coffin queen elizabeth kate middleton pearl earrings lady diana pearls

De hertogin van Sussex, Meghan, koos ook voor betekenisvolle juwelen tijdens de plechtigheid. Zij droeg simpele en ingetogen parelstuds die een cadeau van de Queen zouden zijn geweest.

coffin queen elizabeth meghan markle pearl studs

Klassieke parels

Naast een eerbetoon aan Elizabeth, bracht Kate ook hulde aan haar overleden schoonmoeder, Diana. Druppelvormige parels die nog van Diana waren geweest, bengelden aan de oren van de princes. Deze elegante oorbellen werden eerder door Kate al gedragen tijdens belangrijke koninklijke gebeurtenissen.

Parels worden erg gewaardeerd door de leden van de Britse koninklijke familie. Ze stralen klasse, elegantie en macht uit. Ook koningin Elizabeth zelf greep vaak naar haar vertrouwde pareljuwelen.

Meer over de Britse royals: