Home Celebs De rake woorden van Lena Dunham en haar Girls castmates

De rake woorden van Lena Dunham en haar Girls castmates

Support, listen and take action. Lena Dunham heeft een krachtige boodschap voor de wereld. De actrice en producente van de serie Girls vestigt in een filmpje onze aandacht op seksueel misbruik en steunt daarbij de Stanford University studente die in januari 2015 verkracht werd.

 

Vier vrouwen, één boodschap

Dunham wordt vergezeld door haar Girls-collega’s Allison Williams, Jemima Kirke en Zosia Mamet. De boodschap staat nog maar sinds gisteren op haar Twitter-account en heeft nu al meer dan 33.000 likes veroverd. Volgens de CDC, het Amerikaanse centrum dat zich bezighoudt met ziektepreventie en gezondheidsvoorlichting, wordt 1 op 5 vrouwen met seksueel geweld geconfronteerd. Met de krachtige woorden “This isn’t a secret. It’s reality.” willen de actrices de conversatie dan ook niet uit de weg gaan. We leven momenteel namelijk in een cultuur waarin seksueel geweld nog vaak gepaard gaat met ongeloof en schaamte. Dunham wil hier een einde aan maken aangezien iedereen slachtoffer kan zijn. Iemands dochter, zus of vriendin. In ieder geval iemand.

Op zoek naar nog meer vrouwen met een sterke visie? Bekijk dan zeker de emotionele speech van Beyoncé of het interview met Noémi Wolfs over haar solocarrière.

Lees ook: