Home Celebs Geef je carrière een boost: 5 tips voor zelfpromotie

Geef je carrière een boost: 5 tips voor zelfpromotie

Geef je carrière een boost: 5 tips voor zelfpromotie

Ga jij binnenkort solliciteren, ben je nog op zoek naar die ene droomjob of staat er een jaarlijkse evaluatie op de planning? Vaak moet je daarbij ook je eigen prestaties omschrijven of beoordelen en vrouwen hebben vaak de neiging om net dat tikkeltje té bescheiden te blijven. Career coach Rachel Garrett geeft enkele tips om die personal branding bij te schaven. 

 

In de meeste grote bedrijven is een jaarlijkse evaluatie van de medewerkers de gewoonte. Een gesprek over je eigen prestaties kan je dan niet uit de weg. Ook bij het solliciteren komt dit onderdeel vast en zeker aan bod. Hoe promoot je jezelf op de goede manier? Vijf tips van career coach Rachel Garrett.

1. Je hebt het zelf in handen

Jij bent zelf verantwoordelijk om je carrière vooruit te duwen. Jij moet nadenken over je volgende opportuniteit, een netwerk opbouwen zodat je zichtbaar wordt.

2. Wees assertief

Kleine tussenkomsten maken soms een groot verschil. Het connecteren van de juiste mensen, een slimme opmerking. Voor jou lijkt het misschien niet belangrijk, maar het gevolg kan groot zijn.

3. Show the best of you

Focus op de resultaten van je acties, hoe klein ook, en praat erover. Zet ook vaardigheden die voor jou natuurlijk lijken, in de verf.

4. Help anderen schitteren

Wees genereus met lof, feedback en erkenning van collega’s. Anderen helpen schitteren is ook een belangrijke vaardigheid voor een leidersfiguur.

5. Neem verantwoordelijkheid

Kies je momenten. Breng je eigen visie aan tijdens een overleg met een leidinggevende, wijs op eerdere prestaties om te tonen dat je iets aankunt en vooral, VRAAG om verantwoordelijkheden.

Op zoek naar nog meer tips om je carrière een boost te geven? Lees dan elke maand het advies van Feeling-gastvrouw en straffe madam Elke Jeurissen in haar Make it work’-rubriek in Feeling.

 

Lees ook: