Curvy model Myla Dalbesio pleit al jaren voor een positief lichaamsbeeld en zelfwaardering. Nu heeft ze er ook een inspirerend gedicht over gemaakt.

In ons meinummer prijkte het fantastische model Myla Dalbesio op onze cover. In een interview vertelde ze over de zware start in haar modellencarrière. “Ik hongerde mezelf uit, volgde het ene crashdieet na het andere en voelde me verschrikkelijk. Ik ben vaak veel te ver gegaan in mijn pogingen erbij te horen”, vertelde ze openhartig. Gelukkig kwam er enkele jaren geleden de kentering. “Deels door ouder te worden, deels door opdrachten van fantastische werkgevers.”

Tegenwoordig gebruikt ze haar ervaringen en struggles om andere meisjes te helpen. “Als ik ook maar één iemand kan helpen op de weg naar zelfaanvaarding, dan is mijn missie geslaagd”, vertelt ze. “Iedereen is onzeker en niemand is perfect, maar als je van je lichaam houdt, het goed verzorgt en jezelf duidelijke doelen stelt, dan lukt het.”

Voor Allure maakte ze een gedicht van haar prachtige visie, bekijk het in de video.

Heb je zelf een negatief zelfbeeld? Lees dan zeker deze 7 tips waarmee je je instant mooier voelt. Of lees deze 10 tips voor meer zelfrespect.

Meer over schoonheid en een positief zelfbeeld: