Home Celebs Deze ouderwetse truc helpt je écht beter plannen

Deze ouderwetse truc helpt je écht beter plannen

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heb jij het ook zo druk, en zie je soms door alle taken de bomen het bos niet meer? Ryder Carroll, een productontwikkelaar uit New York verklapt zijn geheim voor een goede planning.

Deadlines op het werk, etentjes met vriendinnen en dates met je partner… Heb jij het ook zo druk, en is het in jouw hoofd ook wel eens chaos? Dan moet je deze ouderwetse truc proberen om je planning op orde te krijgen.

Een bullet journal, of BuJo, moet zorgen dat we terug orde scheppen in onze agenda. Je gebruikt daarvoor geen smartphone of elektronische agenda, maar een simpel notitieboekje.

De bedoeling is dat je werkt met een blanco notitieboekje. Daarin verwerk je je agenda, to-dolijsten en schema’s. Het voordeel? Omdat je geen agenda koopt, kies je zelf hoe je het liefst structureert. Maak ruimte voor een dagplanning, maandplanning en to-do-lijsten. In die laatste kun je bijvoorbeeld noteren wat je zeker voor het einde van de maand gedaan wilt hebben. Die taken kun je dan verdelen in je dagplanningen. De productontwikkelaar raadt nog aan om dagelijks even te bekijken welke taken je kunt schrappen. En daar kunnen wij hem zeker in volgen, want weinig dat zoveel voldoening geeft als het wegschrappen van een (vervelend) taakje.

Vergeet zeker niet om ook wat tijd voor jezelf in te plannen. Hier leer je hoe je dat doet in vijf stappen.

Meer over plannen & organiseren: