Home Celebs VIDEO: daarom is sms’en achter het stuur niet oké

VIDEO: daarom is sms’en achter het stuur niet oké

Met deze pakkende video roept OVK (Ouders van verongelukte kinderen) op om je gsm niet te gebruiken achter het stuur. 

Forever Young 

Jaarlijks sterven in België nog meer dan 150 kinderen in het verkeer. Een van de oorzaken: gsm-gebruik achter het stuur. De Belgen zijn Europees kampioen in het gebruiken van hun smartphone terwijl ze rijden. 37% zegt wel eens sms'jes of e-mails te versturen achter het stuur.

Ouders van verongelukte kinderen (OVK) ontwikkelde samen met Happiness en productiehuis Cavia een aangrijpende film om andere ouders aan te zetten hun gedrag te veranderen. Rationeel weten de mensen heus wel dat ze best hun telefoon niet opnemen als ze aan het rijden zijn. Maar vaak staan ze niet stil bij de gevolgen als ze het dan toch eens doen. Dit was het uitgangspunt van de film. Weten en doen zijn 2 verschillende dingen,” aldus Koen Van Wonterghem, gedelegeerd bestuurder van Ouders van Verongelukte Kinderen. “Elk initiatief dat een extra push is om het ‘weten’ om te zetten in ‘doen’ is dus meer dan welkom. Daarom dat we dus ook super enthousiast zijn over dit project.”

De film toont het levensverhaal van een moeder achter het stuur, met op de achterbank haar zoontje. Eén telefoontje later, zien we de moeder steeds ouder worden. Haar zoontje echter blijft 5 jaar oud. 

De video is vanaf volgende week te zien op televisie en in de Vlaamse bioscopen. 

 

Bekijk ook: 

Dit filmpje over racisme zet aan het denken

48 dingen die vrouwen te horen krijgen in hun leven (en mannen niet)

Zo reageren kinderen op de nieuwe barbies