Home Celebs Video: Waarom is de was een vrouwentaak?

Video: Waarom is de was een vrouwentaak?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Deze reclamevideo uit India maakt een pakkend statement: vrouwen staan vaak nog alleen in voor de was en de plas. De video is in no time viraal gegaan. 

Vrouwen staan nog te vaak alleen voor het huishouden. De vader in dit filmpje schrijft een brief aan zijn dochter om zich te verontschuldigen. Bovendien belooft hij haar moeder vanaf nu bij te staan in het huishouden. "Een goede kok ga ik misschien niet worden, maar ik kan tenminste met de was helpen." 

Het filmpje ging heel snel de wereld rond. Onder andere Sheryl Sandberg, COO van Facebook, deelde het bericht. "Dit is een van de meest sterke video's die ik ooit heb gezien. Het laat zien dat we allemaal geraakt worden door stereotypes en dat ze gewoon van generatie op generatie worden doorgegeven. Wanneer kleine meisjes en jongens 'gezinnetje' spelen, kopiëren ze het gedrag van hun ouders, maar dat heeft niet alleen een impact op hun spelletjes, ook op langetermijndromen

Ze doet nog een oproep aan alle vaders, verdeel het werk! En zet met de hashtag #Sharetheload ook andere vaders aan om hetzeflde te doen.

 

Bekijk ook:

Zo krijg je als vrouw meer loon

Video: Dit krijgen vrouwen minstens één keer in hun leven te horen

Deze video over racisme zet aan het denken