Vrouw met Feeling: dit zijn de favorieten van Lauren Versnick

Els Keymeulen

Ze hebben voeling met de wereld, met wie ze zijn en wat ze willen. Elke maand laten we een Feeling-vrouw aan het woord over precies dat. Deze keer: actrice Lauren Versnick, die nu haar tweede collectie bij juwelenlabel DPT Antwerp lanceert.

Nieuws dat me heeft aangegrepen: Het overlijden van Martine Tanghe. Ik had die vrouw zo graag meer tijd gegund, meer plezier, meer vakantie, meer momenten met haar kleinkinderen… Voor mij was het heel confronterend om weer te beseffen: je moet écht van elke dag genieten, want het kan zo voorbij zijn.

Mooiste cadeau: De juwelen die ik na haar overlijden van mijn grootmoeder heb gekregen, zijn me zeer dierbaar. Het is een hangertje met een schelpje en een gouden tand – ik denk zelfs dat het mijn papa’s tand is – dat ik altijd draag. Ik heb mijn oma er haar hele leven mee gezien en ik heb haar door die juwelen altijd dicht bij me. Sowieso zijn juwelen het mooiste cadeau; er zit zoveel symboliek in.

Laatste film of serie die ik geweldig vond: Zonder twijfel Boris. Heel straf wat dat programma teweegbracht. Ik ken Boris niet en toch was ik direct mee aan het huilen en het lachen. Een prachtige reeks.

Favoriete acteur of actrice: Als ik er twee mag noemen: Jennifer Lawrence en Claire Foy. Omdat ze uiteraard fantastische actrices zijn, maar ook omdat ze zo authentiek overkomen in talkshows, als ze geen personage spelen. Bij mij is dat een werkpunt: ik vind het moeilijk om met een camera op mijn gezicht en een microfoon onder de neus helemaal mezelf te blijven. Jens zei me dat altijd: je bent zó ad rem en grappig thuis, maar zet een microfoon in de buurt en je verkrampt. Het is toch een soort angst die daar zit, onzekerheid ook – een werkpunt dus.

Portofino

Onvergetelijke plek: Enkele dagen geleden was ik nog in Portofino. De bergen links en rechts, het water voor je: magisch. Sowieso vind ik het geluid van de zee het mooiste wat er is. Het kalmeert me én geeft me energie.

Bron van humor: We hebben twee fantastische comedyvoorbeelden in eigen land: Charlotte Timmers en Jennifer Heylen. Ze zijn gevat en altijd grappig, en daar ben ik best jaloers op (lacht). Ik ben óók grappig, maar dan eerder uit een soort onhandigheid. In Gent zeggen ze: je geeft bloemen, maar de bloempot zit er nog aan.

Bekende gasten op mijn droomdiner: Hou je vast, want ik heb een sterrencast voorzien. Ik nodig uit: Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Viola Davis, Michelle Yeoh, Dua Lipa en Angèle. Ik had er eerst nog Barack Obama bij, maar het leek me dan toch zielig voor hem, zo helemaal alleen tussen al dat vrouwelijk geweld. We zullen over alles praten en we gaan vooral heel veel lachen samen.

Meryl Streep

Moeilijkste aan de liefde: Liefde hoeft niet moeilijk te zijn. Mensen denken graag dat relaties heel gecompliceerd zijn, maar dingen zijn vaak net heel simpel. Als je eerlijk bent en écht aan de ander zegt wat je denkt en wilt en hoe je je voelt, is liefde niet moeilijk.

Favoriete modeontwerper: Mijn twee beste vriendinnen hebben Rosie Antwerp, een vrouwelijk, speels label dat focust op kwaliteit. Ze zijn nét opgepikt door Brie Larson – onwaarschijnlijk waar ze in korte tijd staan. Ik ben heel trots op hen en draag hun kleren ook gewoon graag.

Favoriete kledij: Wat ik draag, hangt enorm samen met hoe ik me voel. Kleding is echt het verlengde van mijn mood. Als ik me onzeker voel, zal ik me iets zakelijker kleden en een outfit aantrekken die kracht uitstraalt en me een soort bescherming biedt. En als ik me helemaal op mijn gemak voel, kies ik voor losser, nonchalant en casual.

Stijlicoon: Elodie Ouedraogo. Ik sla vaak foto’s van haar outfits op of stuur haar een berichtje om te vragen vanwaar haar schoenen komen. (lacht) Zeer stijlvolle vrouw.

Favoriete beautyproducten: Ik ben al twee jaar ambassadeur van Caudalie. Visagisten geven me vaak complimenten over mijn huid, dan vragen ze me: “Gebruik je écht Caudalie of is het gewoon reclame?” Ik kan met de hand op het hart zeggen: ik gebruik alleen Caudalie en het merk heeft mijn huid getransformeerd. Geen puistjes, goede glow – grote fan.

Altijd in de koelkast: Ik kook niet. Ik haat het hele concept: bedenken wat ik ga eten, naar de winkel gaan, iets klaarmaken en het opeten. Nee. Als vriendinnen bij mij komen eten, weten ze dat het takeaway is. Ik maak wél elke morgen mijn ontbijt klaar: mijn açaibowl is het culinaire hoogtepunt van de dag. Beetje banaan erbij, pindakaas, cacao nibs als topping… Heerlijk.

Favoriete account op Instagram: Ik heb geen favoriete account, maar kan wel de hele dag op TikTok kattenfilmpjes kijken. Ik heb twee katten, maar die toon ik zelden – ik ben meer een gluurder. (lacht)

Laat niets ongezegd. Hoe moeilijk of ongemakkelijk het ook is: praat met elkaar

Lievelingspodcast: Ik ben een die-hardfan van De Volksjury. Ook luister ik supergraag naar In the Envelope. Dat is een podcast van een groot internationaal castingplatform en elke week nodigt de host een bekende acteur uit. Het zijn écht grote namen die open praten over alles: hun beginjaren, financiële problemen… Zeer boeiend.

Grootste vergissing: Ik probeer niet te vaak stil te staan bij wat gebeurd is, want je kunt toch niet terug in de tijd. Wat ik wél geleerd heb bij het overlijden van mijn grootmoeder, en heel recent nog van mijn tante: laat niets ongezegd. Het overlijden van mijn grootmoeder zagen we komen, we hebben overal nog over kunnen praten. Bij mijn tante, die aan longkanker leed, zijn we alsnog in snelheid gepakt. Zij probeerde dat gesprek over de dood stilletjes op gang te brengen, maar ik wuifde dat weg en toen was het te laat. Hoe moeilijk of ongemakkelijk het ook is: praat met elkaar.

Grootste zwakte: Ik ben te veel bezig met wat anderen van me denken. Ik ben de eeuwige pleaser. Hoewel ik wéét dat mensen helemaal niet zoveel met anderen bezig zijn, krijg ik het niet afgeschud. De angst om iets verkeerd te doen, verkeerd begrepen te worden… Het is supervermoeiend, maar helaas sterker dan mezelf.

Boek dat mij is bijgebleven: Momenteel lees ik de biografie van Alan Rickman (Amerikaans acteur uit Harry Potter, red.): ongelofelijk inspirerend. Het boek bundelt zijn dagboeken, met een voorwoord van Emma Thompson: ik haal er veel uit.

Guilty pleasure: Keeping up with the Kardashians kijken.

Kunstwerk van mijn dromen: Heel graag een werk van Diego Boonen. Zijn kunst verenigt alles waarvan ik hou – kleur, menselijke aanwezigheid – en dat op groot formaat.

Grote artistieke droom: Ik wil heel graag een keer in het theater staan. En als ik écht groot mag dromen: mijn eigen reeks producten.

Talent dat ik tip: De Britse Bea and her Business heeft met ‘Born to be Alive’ tot mijn lijflied gemaakt. Via TikTok is ze wereld aan het veroveren – en terecht. T.P. Le Green is een Belgische singer-songwriter en ik heb het geluk gehad een paar demo’s van hem te kunnen beluisteren: zeer indrukwekkend. Zijn eerste album komt ergens in september uit.

Alternatieve carrière: Juwelen hebben me altijd gefascineerd. Ik heb zelfs overwogen om goudsmederij te gaan studeren. Ik ben dan toch maar braaf handelswetenschappen gaan volgen, maar het kriebelt nog steeds. Dankzij de samenwerking met DPT Antwerp ben ik toch die richting uit kunnen gaan: ik het creatieve aspect, zij de technische knowhow om het uit te voeren. En zo kan ik alsnog al mijn passies combineren.

Hoe ik de wereld beter probeer te maken: Ik wil graag iets doen met mijn bekendheid, met het platform dat ik heb. Met Punt vzw, een aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel geweld opgericht na de dood van Julie Van Espen, ben ik een samenwerking aan het opzetten. En ik wil ook iets doen voor partners van mensen die kampen met depressie. Ik weet zelf waarom dat nodig is: je wordt als partner vaak niet gezien. Alle aandacht gaat naar de persoon die depressief is, terwijl je zelf wel mee op dat stuurloze schip zit. Ik hoop dat het ooit lukt om mee een verschil te maken.

Wie is Lauren Versnick

  • Is een Belgische actrice, model en producer.
  • Startte haar carrière als model en ging in 2016 aan de slag bij productiehuis Geronimo, waar ze productieassistent was.
  • Brak door als actrice dankzij haar rol in Studio Tarara (2018), waarna ze aan de slag ging bij productiehuis Shelter. Ze werkte er als producer onder meer mee aan Hoe zal ik het zeggen.
  • Het voorbije jaar was ze te zien in het tweede seizoen van de bejubelde Vlaamse reeks Déjà Vu.
  • Schittert in de ‘Circus’-campagne van het Belgische juwelenmerk DPT Antwerp. Ze staat niet alleen model, maar heeft ook de artistieke leiding op zich genomen. De collectie focust op de magie en mystiek van het circus.

Meer lezen

Partner Content

Gesponsorde content