Ahhh, we dromen er allemaal van. Hét dekseltje op ons potje vinden. En liefst dan nog in een romantische setting. Plots beseffen we dat hij die ene ware is en dat we niet zonder elkaar kunnen. Uiteraard is dat volledig wederzijds. Romantisch. Maar niet zo goed voor onze verwachtingen wat mannen betreft.

 

Niet veel zo zalig als op een druilerige dag een romantische komedie op te zetten, onder een fleece dekentje te kruipen en weg te dromen met Richard Gere, Ryan Gosling of een andere knappe man die ons met zijn romantische moves van onze sokken blaast. Helaas is een romantische komedie niet zonder gevaar. Volgens deze video kan het ons leven verpesten door verwachtingen te creëren die moeilijk raken ingelost. Om nog maar te zwijgen van wat er na die film eigenlijk gebeurt.

Ook in de meeste romantische films is er wel wat drama te bespeuren. Na dat er hier of daar wat strubbelingen zijn, beseffen de hoofdpersonages (ongelofelijk knap) dat ze voor elkaar gemaakt zijn en dat ze de rest van hun leven samen willen delen. En ze leven dus nog lang en gelukkig, einde. Al is dat eigenlijk niet zo realistisch. “Het moeilijkste is niet om iemand te vinden, de echte uitdaging zit hem in elkaar verdragen en blijven verdragen.” Want hoe zou het ‘Pretty Woman’ Julia Roberts vergaan als ze een tijdje samen is met Gere. Zal ze zich niet té financieel afhankelijk voelen? En kan ze er mee om dat Richard Gere constant bezig is met zijn werk en veel reist? Dat weten we natuurlijk niet.

Werk

“Want in romantische films is werk slechts een kleine bezigheid in ons leven. Er wordt niet gerept over het feit dat we er iedere dag mee bezig zijn en dat het stress kan veroorzaken. En dat het druk kan zetten op je relatie.”

Ontdek hier 6 signalen die bewijzen dat je stress hebt zonder dat je het weet

Kids

En in diezelfde romantische films zijn kinderen altijd het perfecte product, ontstaan uit de liefde voor elkaar. Ze zijn meestal schattig en braaf, of ze halen eens wat kattenkwaad uit, maar altijd op een aandoenlijke manier. “Helaas werkt het niet zo in het echte leven. Kinderen kosten heel veel tijd en hebben een fundamentele invloed op onze relatie. Ze doden bijna die passie die nodig was om ze te maken.”

Lees hier 5 tips om de spanning (terug) te doen oplaaien 

Torenhoge verwachtingen

Door de prinsen in sprookjes en de Ryan Goslings en Channing Tatums hebben we torenhoge verwachtingen van mannen. Wanneer we merken dat die niet ingevuld geraken, kunnen we gefrustreerd zijn en dat kan dan weer leiden tot pijnlijke relatiebreuken en scheidingen.

Ontdek hier Rika Ponnet haar tips voor na een echtscheiding

Wees dus realistisch in je relaties. Genieten van een romantische komedie of sprookje kan zeker, maar onthoud vooral dat het in het echte leven er meestal net ietsje anders aan toe gaat.

Meer over liefde & relaties: