Zo blijft Pippa Middleton fit en gezond als mama van twee kleine kindjes

Het gebeurt niet gauw dat Pippa Middleton – zus van – een interview geeft over haar persoonlijke leven, maar recent liet ze zich toch een paar interessante weetjes over zichzelf ontvallen aan de pers. Met name over hoe ze er als jonge mama van twee toch in slaagt voldoende tijd te vinden om haar gezondheid én haar figuur op peil te houden. Haar geheim? Geen uiterst ongezond crashdieet of excessief sportprogramma, gewoon een paar gezonde leefgewoontes.

Deze 5 gezonde gewoontes houden Pippa Middleton fit

1. Pippa houdt van lopen (haar hele leven al)

Pippa Middleton: “Ik ben opgegroeid op het platteland, daardoor ben ik het van jongs af aan gewoon heel vaak buiten te zijn en regelmatig aan sport te doen”, zo legt ze uit in een interview met sportschoenlabel Hoka One One. “Net zoals iedereen word ik in mijn leven regelmatig uitgedaagd door stressvolle en moeilijke momenten. Lopen helpt me eigenlijk bijna altijd om die de baas te kunnen en een plek te geven. Lopen brengt me duidelijkheid wanneer ik me verward voel, biedt me een veilige ruimte om voldoende na te denken vooraleer ik een grote beslissing neem en geeft me een gevoel van vrijheid wanneer het leven even enorme druk zet op mij. Lopen, en sporten in het algemeen zijn op die manier een constante in mijn leven: ze helpen me niet alleen fysiek, maar ook mentaal om fit en gezond te blijven.”

2. Ze gaat fysieke uitdagingen niet uit de weg

Nog iets dat Pippa’s mentale en fysieke gezondheid mee op peil helpt houden, is haar gezonde honger naar uitdagingen. Dat de bijna-royal niet vies is van adrenalinekicks en haar lichaam regelmatig aanspoort tot het uiterste te gaan, blijkt uit verschillende indrukwekkende sportieve ondernemingen op haar palmares. Zo nam Pippa ooit deel aan een 4.800 kilometer lange wielerwedstrijd over de weg door heel Amerika (RAAM), beklom ze zowel de Mont Blanc als de Matterhorn en nam ze deel aan de Patrouille de Glacier, een ski-alpinismerace georganiseerd door de Zwitserse special forces.

3. Pippa bleef sporten, ook tijdens haar zwangerschap en na de bevalling

Hoewel de zus van de Duchess of Cambridge duidelijk aangeeft dat ze niet meer evenveel tijd kan vrijmaken voor haar sportieve routine sinds ze twee kinderen op de wereld heeft gezet (een zoon van vier, Arthur, en een dochter van vijf maanden, Grace), blijven sport en vooral beweging een belangrijk onderdeel van haar leven uitmaken. Ondanks een beperkter tijdsbudget blijft Pippa af en toe tijd uittrekken voor zichzelf en voor haar eigen mentale en fysieke gezondheid. Lopen doet ze tijdelijk vooral even achter de ‘snelle beentjes’ van haar peuter in de plaats van over een finishlijn, maar – en daar ligt misschien wel de grootste kracht verborgen – daar kan ze zich voorlopig ook even perfect in vinden. Pippa geeft zichzelf niet op de kop voor wat niet lukt, en staat zichzelf toe even wat minder intens te sporten zonder daarom helemaal door te slaan in ongezonde gewoontes. De gewoontes die ze heeft – en die ze in het licht van haar nieuwe mom-life kan hebben – maakt gewoon zo gezond mogelijk.

Ook belangrijk om je fysieke en mentale gezondheid overeind te houden eens er kinderen zijn, is om tijdens de zwangerschap al flink in beweging te blijven. Voor die gezonde gewoonte breekt Pippa Middleton openlijk een lans: tijdens beide zwangerschappen bleef ze sportief actief en ondervond daar zowel fysiek en mentaal de voordelen van, tijdens haar de zwangerschap zelf, maar ook lang daarna nog.

4. Pippa weet haar actieve levensstijl met haar nieuwe ‘mom-life’ te combineren

Met een baby en een peuter in huis is elke dag naar de fitness trekken of een 300 kilometer lange fietstocht maken uiteraard geen evidentie meer. Wat je als drukbezette ouder wel kan doen? Je sportieve routine aanpassen aan je levensstijl, zo luidt het advies van Pippa. Zelf verving ze haar gebruikelijke looproutine, door nieuwe gewoontes waar haar kinderen actief in betrokken werden. Zo ging ze niet meer alleen lopen door het park, maar koos ze voor een rondje buggy-joggen of een actief tripje met haar driejarige peuter naar de speeltuin. Nog een tip van Pippa: probeer van de dagdagelijkse en huishoudelijke taken die je toch moet volbrengen, meteen een sportieve activiteit te maken. Moet haar oudste naar school en haar jongste naar de crèche gebracht worden, dan doet Pippa dat niet met de auto, maar gewoon met één van beide achterop de fiets.

Op de vraag hoe ze haar drukbezette leven als jonge moeder combineert met voldoende zelfzorg en me-time, luidde het antwoord ook al dat je beide met elkaar kan combineren. “Door van de zorg voor je kinderen meteen ook iets leuks of actiefs te maken, zorg je er niet alleen voor dat je zelf even de batterijen kan opladen, maar ook je kinderen halen meteen een frisse neus of leren van jongs af aan om actief in het leven te staan.” Volgens de jonge moeder een win-winsituatie op alle vlakken.

5. Pippa (en Kate) onderschatten de kracht van de buitenlucht en tijd in de natuur niet

De beste gewoonte die Kate en Pippa van thuis uit meegekregen hebben als je het hen zelf vraagt? Een voorliefde om een groot deel van hun dag outdoors te spenderen. “Als kinderen al brachten we heel veel tijd in de buitenlucht door, en dat heeft zowel bij mij als bij m’n zus z’n sporen nagelaten, op een goede manier natuurlijk”, zo klinkt het bij Pippa. “Ik geloof heel erg in de kracht van de natuur, niet alleen voor je fysieke, maar zeker ook voor je mentale gezondheid. Naast het feit dat frisse lucht meteen gezondheidsvoordelen biedt, geeft samen buitenkomen je ook de kans om zonder druk en zonder rush écht met elkaar bezig te zijn. Iets waar veel mensen tegenwoordig door omstandigheden misschien niet meer voldoende tijd en ruimte voor vrijmaken, maar wat zo belangrijk is om gelukkig én gezond te blijven.”

Meer lezen over gezondheid en royals:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content