Dit zijn de beste Griekse restaurants in Antwerpen

Marie Monsieur

Voor een tafel vol overheerlijke Griekse mezze moet je even zoeken in Antwerpen, want echt goede Griekse restaurants zijn dun gezaaid in de stad. Een ding is zeker: op deze plekken voel je de Griekse vibe als nergens anders. Ontdek onze 4 favoriete Griekse restaurants in Antwerpen.

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,... zich bevindt.

De beste Griekse restaurants van ’t Stad

1. Mimis: Kreta op je bord

Bij Mimis, eetadresje verscholen in de Gierstraat tussen de Vrijdagmarkt en de Kammenstraat in, proef je de authentieke Mediterrane smaken van het Griekse eiland Kreta. Kies hier voor verschillende bordjes om te delen met je tafelgenoten, zodat je veel verschillende gerechten kan proeven. Gerookte auberginepuree met feta, spinazietaart of sepia gevuld met kaas in citroensaus? Smaken die je instant vakantiegevoel geven. In dit gezellige restaurant word je met open armen ontvangen.

Mimis, Gierstraat 7 in Antwerpen.

2. Griekse Taverne: Inclusief verborgen binnentuin

Griekse restaurants Antwerpen

Het Grieks huis is al jaren dé place to be van de Griekse community in Antwerpen. Daarbij hoort uiteraard een taverne, waar – hoe kan het ook anders – de échte Grieken hun benen onder tafel schuiven. Bestel er dolmades met citroensaus, verse courgettekoekjes met feta, dille, peterselie en tzatziki, gebakken sardientjes, keftedes, … Doorspoelen doe je met ouzo, hun eeuwenoude nationale drank. Op zwoele zomeravonden is het heerlijk zitten in hun idyllische binnentuin.

Griekse Taverne, Vlasmarkt 28 in Antwerpen.

3. Varelli: Op-en-top gezelligheid

Griekse restaurants Antwerpen

Op de Antwerpse Scheldekaaien vind je al jaren restaurant Varelli, waar chef Thanassis in de potten roert. Geen franjes hier, wél authentiek lekkers op de kaart. Laat je tafel propvol mezze (Griekse hapjes) zetten en smikkel de hele avond lang van gerechtjes die rechtstreeks uit een of ander Grieks dorpje lijken te komen. Tzatziki of fava met pitabrood, gevulde inktvis, gegrilde lamsbiftekia, halloumi met aubergine en ga zo maar door. Afsluiten doe je er met een lekker dessert: een stukje baklava of portokalopita (sinaasappelcake). Smakelijk!

Varelli, Plantinkaai 15 in Antwerpen.

4. Amvrosia: Klein maar fijn

Griekse restaurants in Antwerpen

De eigenaars van dit kleine restaurantje in de Antwerpse Hoogstraat kozen de naam Amvrosia voor hun eettentje omdat dat verwijst naar het eten van de goden in de Griekse mythologie. Ze maken bij Amvrosia zowat alles op de grill, zowel hun vleesgerechten als hun groenten. Start hier met een Griekse fetakaas dip met paprika en bestel nadien een schotel gyros of een pita souvlaki. Perfect comfortfood!

 Amvrosia, Hoogstraat 47 in Antwerpen.

Locatie openingsbeeld: Griekse Taverne

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,... zich bevindt.

Nog meer adresjes in Antwerpen:

Partner Content

Gesponsorde content