Uit eten: dit zijn de beste Thaise restaurants in Antwerpen

Marie Monsieur

In havenstad Antwerpen kun je zowat alle smaken van de wereld proeven. Ook de authentieke Thaise keuken is goed vertegenwoordigd in ’t Stad. Reserveer een tafeltje bij het intieme Thaise huiskamerrestaurant Sombat (Desguinlei) of bij een van deze vier andere Thaise restaurants in Antwerpen.

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,... zich bevindt.

4 x Thaise restaurants in Antwerpen

1. Overzee: No-nonsense eetadres naar ons hart

de beste Thaise restaurants in Antwerpen

Wie Thais wilt eten in de Zurenborgwijk, die reserveert een tafeltje bij Overzee, een kleurrijk restaurant op de eerste verdieping van het pand van café ZeeZicht. Het is de moeite om mee te gaan in hun sharing concept en veel van hun gevarieerde gerechten te bestellen om te delen met je tafelgenoten. Dimsums, spring rolls en kipsatés om te starten en nadien een portie groene asperges met cashewnoten, inktvis met zwarte peper en look of gestoomde zeebaars met limoen. Er staan ook lekkere desserts op de kaart: citroensorbet met Thaise limoncello en sinaasappel-amandelcake met huisgemaakt kokosijs.

Overzee, Dageraadplaats 7-8 (2de verdieping) in Antwerpen.

2. Tawan: Menukaart vol keuzestress

de beste Thaise restaurants in Antwerpen Tawan

Op de menukaart van Tawan, Thais restaurant van Tawan en Tommy in het hartje van Chinatown, prijken zo’n 95 authentieke Thaise gerechten. Wie stress krijgt van zoveel keuze laat Tommy de tafel vol zetten met haar favorieten: Pad Thai, een currygerecht, een papaya slaatje, Phad Kraprao Nua en Tom Yam Kung. Hier kom je niet voor het interieur, wel voor de op-en-top pure Thaise smaken en de beleving.

Tawan, Van Arteveldestraat 3 in Antwerpen.

3. Tjoung Tjoung: Maaltijdsoep als lunch

Lunchen in de stationsbuurt doe je bij Tjoung Tjoung, authentiek Thais restaurant in de Breydelstraat, dat (behalve op zondag) doorlopend open is van 12 tot 20u. Slurp er van hun befaamde, waanzinnig lekkere noedelsoepen met een typisch Thais Singha biertje erbij. Dit gezellig drukke eetadres doet dromen van de straten van Bangkok.

Tjoung Tjoung, Breydelstraat 16 in Antwerpen.

4. BÚN: Smaken van Vietnam

de beste Thaise restaurants in Antwerpen BUN (1 of 1)

BÚN, gastronomisch restaurant van NorthSeaChef Huibrecht Berends en gastvrouw Hoa Truong, hoort strikt gezien niet in dit lijstje thuis. Ze brengen namelijk de authentieke smaken van de Vietnamese keuken. Maar het zou zonde zijn hen geen plek te geven, want wie verlangt naar een Aziatische fine dining eetbeleving op torenhoog niveau moet naar dit culinaire hoogstandje in de Volkstraat. Alles (noedels, bouillons, …) wordt hier from scratch gemaakt met seizoensgebonden, lokale producten. De eigenaars hebben ook twee informele streetfoodtentjes (Little BÚN) waar je zonder reservatie terecht kan. Eentje daarvan ligt in de Theaterbuurt, het andere in de schaduw van het MAS.

BÚN, Volkstraat 43 en Little BÚN, Sint-Jorispoort 22 en Sint Aldegondiskaai 44 in Antwerpen. (Foto: Marie Monsieur)

Locatie openingsbeeld: BÚN Bar & Restaurant 

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,... zich bevindt.

Nog meer adresjes in Antwerpen:

Partner Content

Gesponsorde content