Feeling-gastvrouw Elke Geraerts, neuropsychologe en coach/consultant, richtte samen met Pia Buysse Better Minds at Work op en is auteur van ‘Het Nieuwe Mentaal’. Daarin houdt ze een pleidooi voor meer lef. Ze wil mensen weghalen uit de calimerogedachte en zelf dingen in handen laten nemen.

In de eerste plaats moet je het lef hebben om gewoontes te veranderen. Met deze 3 aanpassingen word je de beste versie van jezelf:

Wil je nog meer leren van neuropsychologe Elke Geraerts? Schrijf je dan hier in voor onze Feeling Forward sessie met Florence Pérès en Elke Geraerts: je brein of je leven.

1. Zoek naar je focuspiek

Als je een ochtendmens bent, plan dan zoveel mogelijk taken die jouw volledig aandacht nodig hebben voor de middag. Wanneer je focuspiek is gedaan, plan je de taken in die minder aandacht vragen zoals vergaderingen of het beantwoorden van mails. Schik je agenda dus naargelang je focuspieken en niet naargelang de tijd.

2. Zeg eens hallo tegen een vreemde

Een eenvoudige hallo kan bij jouw geluk creëren maar ook bij die andere kan het een gevoel van geborgenheid en vertrouwen geven. Heel nuttig in deze tijden! Zeg elke dag tegen minstens 5 mensen die je niet kent een goedendag.

3. Denk na over jouw waarom

We kunnen goed praten over wat we doen en hoe we iets doen, maar waarom we iets doen daar staan we te weinig bij stil, terwijl dat alles zegt over onze waarden en onze energiegevers. Richt je leven vanaf NU dus meer in naar het waarom.

Wil je nog meer leren van Elke Geraerts? Schrijf je dan hier in voor onze Feeling Forward sessie met Florence Pérès en Elke Geraerts: je brein of je leven.

Lees ook:

Straffe getuigenis: Lieselot vertelt over haar leven na een burn-out

Dit zijn de meest stressvolle jobs van 2017