‘Ah, van de Kempen?’ vraagt Maarten nieuwsgierig wanneer ik mezelf voorstel (verdorie denk ik, m’n tongval niet kunnen verbergen, nice try). Ik stem in en vraag of hij zelf ook uit de buurt komt (zijn uitspraak verraadt niets, want die is perfect). ‘Nee, ikzelf niet,’ zegt hij, ‘maar ik heb er wel een paar liefjes gehad. De meisjes daar hebben zoiets lief en warm over zich, goeie grond ginder.’ Hah, ik ben gecharmeerd en wat iedereen denkt, wordt meteen bevestigd: Maarten is een vrouwenmagneet.

Perfectie: het bestaat

De make-up artist schudt me wakker en roept Maarten Vangramberen voor een laatste touch up. Wanneer hij nonchalant met boksriemen poseert, vraag ik mezelf af of hij thuis voor zijn spiegel heeft geoefend. Ik hou het bij talent en wil weten of hij, als sportanker, bewust met uiterlijk bezig is.

‘Vijf minuten op de loopband zijn niet genoeg. Ik vrees dat m’n conditie te goed is.’

‘Ik kijk veel rond naar andere mannen en neem af en toe een modeblad vast. Als ik iets mooi vind, pik ik dat wel op maar verder dan dat gaat het niet.’ Maarten heeft wel één verslaving: sneakers. ‘Die koop ik met hopen online. Soms drie paar op een avond. Als het kan, zou ik elke dag een sneaker willen dragen, zelfs onder een kostuum.’ Sportjournalist voor iets natuurlijk, en dat hij zichzelf regelmatig uitslooft, wordt duidelijk wanneer de fotograaf naar zweet vraagt. ‘Vijf minuten op de loopband zijn niet genoeg. Ik vrees dat m’n conditie te goed is.’ Duidelijk, Maarten Vangramberen scoort, en wanneer de visagist overschakelt op waterspray en bodyolie, wil ik voor één keer ruilen. (LM)

Meer lezen over Maarten? Ontdek dan hier of onze gastheer een romanticus is en bekijk hier de keuze van Maarten. 

Het februari-nummer van Feeling met gastheer Maarten Vangramberen + Feeling GOLD Jetset, ligt sinds 18/01 in de krantenwinkel. Mis ‘m niet!